Hopp til navigasjon Hopp til innhold
OS X på denne? Det kunne ha skjedd, og PC-bransjen kunne ha vært veldig annerledes. Det skjedde likevel ikke fordi salget av Windows-bærbare var på vei opp i 2005. (Ill.: Sony)

– Jobs ville ha OS X på Sony-maskiner

Sjokk-avsløringer fra tidligere toppsjef.

Steve Jobs hadde alltid et godt forhold til Sony og sjefene der. Han så opp til selskapets design, men likevel overrasker denne historien.

Overraskende historie
Så glad skal Jobs har vært i selskapets bærbare i Vaio-serien, at han i 2001 utrykte seg positiv til å la selskapet bruke OS X. Dette skal ha vært et ønske han utrykte helt tilbake i 2001 når samtalene med Intel såvidt adde startet.

I 2005 gjorde Apple det offisielt (vi meldte dette 6. juni 2005): de droppet PowerPC-plattformen til fordel for Intel-brikkesett og CPU-er – en overgang som tok to år.

Installerte OS X på Vaio-bærbar
Det er tidligere Sony-toppsjef Kunitake Ando som i 2001 hadde samtaler med Jobs om teamet på Hawaii. Ando var Sony-toppsjef i fem år fra 2000.

– Steve Jobs og andre Apple-sjefer ventet på oss på slutten av golfbanen med en Vaio-bærbar i hendene som kjørte Mac OS, avslører han ovenfor mangeårige Apple-skribent Nobuyuki Hayashi. Hayashi har fulgt Apple i over to tiår.

Klone-programmet
Det overraskende er jo det faktum at Jobs stoppet for Macs klone-programmet mange år tidligere når han kom tilbake som sjef.

Men ifølge eks-sjefen var Jobs så betattt av Vaio-serien at han var villig til å gjør et unntak.

Windows-salget økte
Problemet var timingen, for salget av Windows-bærbare startet å ta virkelig av på denne tiden. Dette er nok en stor del av årsaken til at samtalene ikke kom videre.

Men det var den gang, for nå ryktes det faktisk at Sony har planer om å selge hele PC-avdelingen sin.

Hele den fascinerende historien kan du lese her.

 

Kilde:
Nobi.com

Stikkord: jobs, sony