Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Todd Hamiltons lekre iWatch-konsept. (Ill.: Todd Hamilton)

Apple har hyret søvnekspert

Er iWatch selskapets første helseprodukt?

Apple har hentet Roy J.E.M Raymann fra Philips Research. Dette ifølge 9to5mac.

Søvn- og sensor-ekspert til Apple
Raymann er søvneekspert, og har erfaring innenfor
«wearables» og sensorene i dem. Han er også grunnleggeren av Philips’ «Sleep Experience Laboratory»Ifølge 9to5mac har Raymann også erfaring innen krymping av sensorer, den type sensorer som følger med på søvnrytmer.

Med andre ord høres dette ut som riktig mann for Apple som nok forsker, og har forsket lenge, på «wearables». Kanskje blir dette funksjoner i ryktede iWatch?

Les også: Alt om iWatch.

Helse-klokka
Samme Apple-blogg har tidligere avslørt at smartklokka til selskapet har fokus på trening og helse, dette vil isåfall være en naturlig forlengelse av dette. Blant annet skal Apple laget en app døpt Healthbook som visstnok blir å finne i iOS 8.

Philips Research har bekreftet ovenfor 9to5mac at Raymann sluttet hos dem 1. januar, men ville hverken bekrefte eller avkrefte om han har begynt hos Apple.

Les også: – iOS 7.1 om få uker.

Forøvrig ble iOS 7.1 beta 5 akkurat gjort tilgjengelig for iOS-utviklere, men uten de store endringene.

Forlot også annen stilling
I desember forlot Raymann en annen stilling, nemlig hos 
«Dutch Society for Sleep-Wake Research».

Det ser ut til at iWatch blir et trenings- og helseprodukt, men som også må kobles til en iOS-enhet for å fungere for å kunne informere brukeren om meldinger, og varsler fra sosiale nettverk. Om klokka blir en suksess kan dette være nøkkelen Apple trenger for å øke salget av mobiltelefoner.

 

Kilder:
9to5mac
Todd Hamilton

Stikkord: Apple