Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nå kan du laste ned Googles utviklerpakke til Chromecast.

Nå kan alle lage Chromecast-apper

Nå blir det mye mer innhold.

Google åpner slusene for utviklere til strømmedongelen som allerede støtter Plex.

Åpent for alle
Og vi håper folk strømmer til, for det vil gjøre Chromecasten så mye bedre, med masse mer innhold som kan sendes fra bærbare, nettbrett og mobiler. Utviklerpakken heter Google Cast Software Development Kit, og den kan lastes ned her.

SDK-en vil altså gjøre det enkelt for alle å være en del av Chromecast-universet, og på den måten servere mer innhold i form av filmer (ikke porno), TV-serier og musikk.

Chromecast selges i norske nettbutikker til rundt 400 kroner.

Stadig mer innhold
Siden lanseringen av Chromecast i fjor, har Google gradvis gitt flere innholdsleverandører innpass: HBO Go, Hulu Plus, Plex og flere andre. Men nå kan også forbrukerne leke seg.

Chromecast-dongelen er allerede oppdatert til å støtte Google Cast SDK-en. SDK-en er tilgjengelig til Android, iOS og Chrome.

En liste over Chromecast-apps finner du her.

– Enkelt for utviklerne
«Google Cast SDK-en er enkel å integrere fordi man ikke trenger å lage en ny app: det er bare å integrere den nye SDK-en inn i dine eksisterende mobil- og nett-apper, og sende innholdet til TV-en.

Det er du som bestemmer når og hvordan du utvikler og publiserer dine Chromecast-klare-apper gjennom Google Cast utviklerkonsollen, melder Googles John Affaki.

 

Kilde:
Chrome Chrome Blog

Stikkord: Chromecast, Google