Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Facebooks splitter nye app heter Paper. Den er lekker, silkemyk og intuitiv å bruke, men du må ha en amerikansk App Store-konto for å laste den ned. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Den beste appen Facebook har laget

Test: Mini-Facebook Paper.

Facebook Paper er den beste appen selskapet har laget. Er det over for Flipboard grunnet Facebooks gigantiske brukermasse på 1,25 milliarder brukere?

Les også: Dette er Facebook Paper.

Oppdatert, 04.02, 10:48: Det er Facebook som velger hvilket innhold som skal vises i nyhetskategoriene basert på hva du plukker fra innholdskortene. De har også håndplukket hvem som får være med, i tillegg til at innhold genereres fra Facebook-nettverket.

Lekkert
For det første som slår en de første minuttene med Facebooks splitter nye app (som kun kan lastes ned med en amerikansk App Store-konto), er hvor mer Flipboard enn Flipboard den føles, bare med enda mykere berørings-animasjoner.

(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Facebook overrasker også positivt med den lekreste introduksjonen vi har sett. Først spiller den av en reklamevideo, men så viser, og forteller den deg, hvordan du bruker og setter opp Paper. Det beste er å ikke tenke, men bare å berøre. Skulle du stå fast forteller en kvinnestemme deg hva du skal gjøre, utfør bevegelsen og appen premierer deg med en liten lydsnutt.

Det eneste som plager oss er at man ofte ønsker å sveipe nedenfra og opp – det er som kjent samme måte man får opp hurtiginnstillingene i iOS 7.

(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Veldig pent, veldig enkelt
Grensesnitt-gestene er veldig intuitive, og som nevnt, veldig myke. Ved hjelp av fine animasjoner husker hjernen din iløpet av kort tid hva som skjer når du flikker opp og ned, til høyre og venstre.

Grensesnittet i kombinasjon med berøringen er så smart desginet at fingrene gjør de riktige tingene før man vet ordet av det. Vi skal ikke forklare hvordan man navigerer seg rundt: det er morsommere å finne ut av det selv.

(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Det er superenkelt å legge til nyhetsseksjoner (Facebook, Headlines, Tech, Ideas osv.) som ønskes, men det er litt få av dem. Det kommer nok mer etterhvert. Det at Paper også har innebygget lynmedlingsfunksjon (med snakkehoder kjent fra Facebook Home til Android og den nye Messenger-appen til iPhone), og kan ta over alle Facebook-varsler på telefonen gjør det enkelt å skrote Facebook-appen.

Mykt
Opplevelsen er silkemyk på en iPhone 5, modellen Facebook sier de har optimalisert den for. Det merkes. Vi har ikke testet appen på en 4s, men vil tro at den vil kjøre uten problemer da det eneste kravet er iOS 7.

Facebook har ikke røpet når Paper kommer til Norge, men skaff deg en amerikansk App Store-konto. Det er veldig enkelt.

Last ned.

(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Stikkord: app, facebook, Tester