Lekket Apple-brev kan ha avslørt nytt produkt

Alle spør seg nå om hva Apple skal bruke safir-glass til.

Materialet skal produseres i Apples nye fabrikk i Mesa, Arizona. Produksjonsstart er allerede neste måned, avslører 9to5mac.

Viktig ny produksjonslinje
Selskapet bruker allerede safir i den nye iPhone 5s-hjemknappen, så det er ikke første gang de bruker materialet, men nå er det altså trolig snakk om utvide bruken til helt nye områder – dropper de Gorilla Glass i nye iPhone 6?

Eller er det snakk om å bruke safir-glass til nye neste-generasjons iPad så også disse får Touch ID? Eller er det til iWatch? Sistnevnte er kanskje mest sannsynlig, og definitivt mest spennende.

Les også: Slik lurer Apple alle med patent-kaos.

Det er lov å håpe
Vi håper selvsagt det er mer spennende enn Touch ID til iPad, men vi er likevel noe skeptiske til at solcelle-patentene blir integrert i forbrukerprodukter i år, eller i uoverskuelige fremtid (data-komponenter er ikke så glade i varme, men kanskje kan safir beskytte dem?).

Eller er dette nok et defensivt bruk av patentsystemet, om de da ikke har gjort store gjennombrudd.

Uansett: Mesa-fabrikken starter produksjonen opp neste måned. 9to5mac spekulerer også i at siden produksjonen starter om få dager, så betyr dette trolig at materialet vil finne veien til eksiterende, eller helt nye, Apple-produkter allerede i år.

Les også: Har de avslørt iPhone 6, iPad Pro og iWatch?

– Nytt komponent til Apple-produkter
Slik beskriver Apple med egne ord den viktige jobben den nye fabrikken skal ha (vår utheving):

«Prosjekt Cascade skal gjennomføre høy-teknologisk produksjon av innsatsvarer/komponenter for forbrukerelektronikk. Alle ferdige komponenter skal eksporteres.

Denne høyteknologiske produksjonsprosessen skal produsere et kritisk nytt sub-komponent for Apple-produkter – produkter som skal brukes ved fremstillingen av forbrukerelektronikk som skal importeres og deretter selges over hele verden. 

Ved å trekke denne prosessen til USA, vil Apple bruke cutting edge høy-teknologi for å styrke og forbedre forbrukerprodukter, og gjøre dem best i klassen per produkttype.»

 

Kilde:
9to5mac