Annonse


Windows Phone sniker seg inn på iOS

Det kjente analyseselskapet Kantar har lagt frem sine mobil-markedstall tall for fjerde kvartal 2013, og det er interessant lesning.

Apple langt bak Android i Europa
Ingen
overraskelse til å begynne med: i Europa er det Android som er størst, med tall beregnet frem til desember 2013 – de ender med 68,6 prosent av markedet. 

Apple er langt bak med 18,5 prosent, mens Windows Phone ligger på fine 10,3 prosent. Nå skiller det altså ikke så voldsomt mye mellom iOS og Windows Phone i de fem viktigste Europeiske landene (Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Spania).

Les også: Kantars tredjekvartalstall for 2013.

Annonse
Android sterkest globalt
Slik oppsummerer Dominic Sunnebo fra Kantar:

«Android avsluttet 2013 sterkt, og kan vise til en år-til-år økning på alle de 12 store globale markedene inkludert Europa, USA, Latin-Amerika, Kina og Japan.

Apple har tapt markedsandeler i de fleste land sammenlignet med samme periode i fjor, men de står sterkt i viktige markeder som USA (43,9 prosent), Storbritannia (29,9 prosent) og Kina (19,0 prosent)».

Windows Phone
Windows Phone har altså skaffet seg en ganske så god posisjon i Europa (og i Italia er de fortsatt nummer to), men problemet til Microsoft og Nokia er at vekst-mulighetene ikke er så veldig gode akkurat nå. 

Det europeiske smartmobil-markedet vokser nemlig bare med 3 prosent i året, så dette vil trolig ta litt tid.

Det er likevel ikke tvil om at de er på rett vei, i hvert fall i Europa.

Les også: Så mange Lumia er solgt.

Samsung
Andre interessante ting som kommer frem av tallene er at Samsung begynner å kjenne presset fra andre Android-produsenter, også i Europa, der selskapet må erkjenne at de er ned 2,2 prosentpoeng til 40,3 prosent. I Kina er veksten flat med 23,7 prosent.

Et selskap vi (dessverre) ikke har noen særlig kjennskap til her hjemme er Android-produsenten Xiaomi, men dette er noe som kan endre seg i 2014: tallene fra Kantar viser nemlig at de solgte flere mobiler enn Apple og Samsung i Kina i desember 2013.

Det er intet mindre enn svært imponerende, spesielt med tanke på at selskapet startet opp for fire år siden, og i hovedsak selger på nett.

Oppsummering
* Android står sterkt i Europa, et marked hvor også Windows Phone begynner å gjøre seg anerkjente med nesten 12 prosent markedsandel. 

* I Europa står er Android sterkt med over 60 prosent markedsandel (de går frem fjerde kvartal 2013).

* iOS faller inn på europeisk andreplass (de fem viktigste landene) med nesten 19 prosent, men de har falt ganske voldsomt det siste kvartalet: 5,2 prosentpoeng. I Italia her iOS-markedsandelen falt med hele 10,3 prosentpoeng.

* Windows Phone er på andreplass i Europa (nå skiller det bare 8,2 prosent mellom iOS og Windows Phone i dette markedet), mens BlackBerry går tilbake mer enn sine totale markedsandeler per tredje kvartal 2013: minus 2,2 prosent.

* Trenden er likevel negativ for Apple i Statene selv om de har 43,9 prosent av markedet; de går nemlig tilbake 5,8 prosentpoeng.

* Android øker nesten like mye som Apple går tilbake i USA: 4,4 proentpoeng.

Du kan se alle Kantars tall per land og marked her (PDF).

Android går frem nesten seks prosent i Europa (Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Spaina), mens iPhone faller med 5,2 prosent. Windows Phone gjør det også godt, og har øke fra 5,6 prosent til 10,3 prosent fra fjerde kvartal 2012 til fjerde kvartal 2013. (Ill.: Kantar)
I USA står Android og iOS nesten likt, men Apples OS er litt større. iOS har dog tapt markedsandeler i forhold til samme periode 2012, mens Android har gått frem med 4,4 prosentpoeng. Microsoft sliter med å få det til i hjemlandet med kun 4,3 prosent markedsandel, men har bedret seg litt med 1,9 prosentpoeng. (Ill.: Kantar)
Italia er et finurlig marked sammenlignet med andre Europeiske land, Windows Phone står nemlig veldig sterkt der med en oppslutning på 17,1 prosent, og har gått frem 4,4 prosentpoeng sammenlignet med samme kvartal 2012. (Ill.: Kantar)

 

Kilde:
Kantar

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse