– To helt nye iPhones i år

Ifølge The Wall Street Journal skal Apple lansere ikke en, men to nye iPhone-modeller i år.

Befester ryktene om større iPhones
Og begge enhetene blir større enn iPhone 5 (4″), siden det er snakk om paneler større enn 4,5″ og 5″. Det er ikke første gang WSJ melder dette – ryktene startet for alvor i fjor, og siden Android-toppmodellene bare blir større og større er det ingen tvil lenger om at Apple må følge etter. 

Begge modellene skal ha metall-skall, men får ikke kurve-paneler. Den minste modellen av de to største iPhone-modellene skal være mest ferdig, mens den største er i tidlig utvikling, men også den skal ha vært i planleggingsstadiet en god stund.

Les også: Vi tror iPhone 6 kan bli slik.

Mobilene blir større og større
Dette er noe kundene vil ha, noe som også bekreftes av at phablets, de aller største mobilene, bare vokser og vokser.
Juniper Research hevder at det innen 2018 vil være produsert hele 120 millioner phablets (Juniper regner kun 5,6 tommer store enheter innen denne kategorien).

Vi kan selvsagt aldri garantere at slike Apple-rykter stemmer, det kan ingen, ikke minst fordi Apple tester svært mange prototyper, og dessuten ikke er redde for å kaste prosjekter i siste liten om de ikke føles riktige.

Det som styrker akkurat denne rapporten er at den kommer fra WSJ som har gode kontakter innad hos selskapet, og fordi tiden rett og slett er moden.

Les også: Vi tror iWatch kan bli slik.

Gir opp 5c?
Foruten å introdusere to større modeller senere i år, planlegger også selskapet å skrote iPhone 5c. Vi er mer usikre på dette ryktet, for det er veldig ulikt Apple så kort tid etter lansering å stoppe produksjonen av et iOS-produkt, kanskje de heller kutter prisen? Dette er mer vanlig praksis ved lansering av nye produkter.

Apple har ikke avslørt hvor mange 5c som er solgt, men analyser avslører at 5s er den store vinneren, og iPhone 5c som i hovedsak er en iPhone 5 på innsiden, trolig ikke har solgt like bra som Apple håpet på.

Kilder:
The Verge
WSJ (betalingsmur)