Hopp til navigasjon Hopp til innhold
NSA fikk lettere panikk da de uforvarende tok net hele nettet i Syria, forteller Edward Snowden i et intervju med Wired. (Ill.: The Guardian)

– Spioner er bra folk

Det sa Snowden på nettet i går.

– At jeg kommer tilbake til USA tror jeg er den beste løsningen både for regjeringen, folk flest og meg selv. Men dessverre er det ikke mulig på grunn av den gjeldende loven når det gjelder beskyttelse av varslere. En lov som gjennom en feil ikke dekker slike som meg, som jobbet med nasjonal sikkerhet gjennom en kontraktør.

Svarte på 13 spørsmål
Dette sa Edward Snowden da han i går hadde åpen nettsamtale fra Moskva, der han har jobb og midlertidig asyl.

Snowden svarte på til sammen 13 spørsmål, og utdypet nok en gang årsakene til at han i juni i fjor valgte å lekke topphemmelige dokumenter til den britiske avisen The Guardian.

– Like bekymret som meg
Mest oppsiktsvekkende var det kanskje at han ikke på noe vis er motstander av spionasje, og at han fortsatt synes at NSA og CIA gjør en viktig og god jobb.

– Etterretningsorganisasjoner har en rolle å spille, og folk som jobber på grunnplanet i NSA, CIA og andre steder i etterretningstjenesten er ikke ute etter å ta deg. De er bra folk som prøver å gjøre det rette, og jeg vet av egen erfaring at de er bekymret over de samme tingene som meg.

Du finner hele samtalen på Freesnoden.is

 

Stikkord: edward snowden