Så kjapt er t-bane-nettet

Telenor, NetCom og Tele2 har gått sammen for å tilby kundene sine 3G og 4G-nett på banen, men ikke alle steder er utbygd.

På tide
Endelig, får man vel kanskje si, det er jo ikke akkurat slik at smartmobilen kom i fjor. Men hyggelig er det jo uansett.

«Fra i dag kan rundt 70.000 daglige reisende med Grorudbanen surfe med høye hastigheter inne i T-banetunnelene mellom Risløkka og Vestli. 

Telenor bygger i samarbeid med Oslo kommune og Sporveien et høyhastighets mobilnett inne i tunnelene, og i dag slås de første senderne på. Utbyggingen er et spleiselag mellom Telenor, NetCom og Tele2», melder Telenor i pressemeldingen.

Ferdig i 2015
I 2015 skal prosjektet være ferdigstillt:

– Dette er starten på et prosjekt som vil komme alle mobilbrukere i Oslo som reiser med t-banen til gode. Alle vil få like god dekning samtidig etter hvert som utbyggingen skrider frem, og når prosjektet er ferdigstilt i løpet av 2015 vil de om lag 250.000 som hver dag reiser med T-banen oppleve fulldekning på hele reisen og superraske surfehastigheter, sier Hanne Løvstad, direktør i Tele2.

Mobilhverdagen vår krever dette
NetCom påpeker i sin pressemelding at våre mobilvaner endrer seg lynkjapt:

– Våre mobilvaner har endret seg radikalt, og nå som vi surfer mer enn vi ringer med mobilen, har vi høye forventninger til fart og kapasitet. Derfor er det veldig hyggelig å kunne tilby superrask mobilsurfing for de reisende med Grorudbanen, også inni tunnelene. Nå kan de sende e-post, sjekke sosiale medier og lese nyheter uforstyrret hele veien hjem, sier August Baumann, administrerende direktør i Telia Sonera Norge AS. 

Oslo-politikk
Også en rekke politikere var med for å vise seg frem for pressen på strekningene i dag, blant annet Guri Melby:

– Dette er en viktig milepæl for kollektivreisende på Grorudbanen, og jeg ser frem til vi kan tilby 4G over hele T-banenettet. Melby er byråd for miljø- og samferdsel i Oslo.

 

Kilder:
Tele2 pressemelding
Telenor pressemelding
NetCom pressemelding