– Det sto mellom fem og ti agenter utenfor kinoen

Vær forsiktig med å gå på kino dersom du har Google hi tech-brille Google Glass på nesa.

Rev av ham brillene
Det fikk en brillebruker i Columbus, Ohio erfare da han sammen med kona skulle se Jack Ryan: Shadow Recruit lørdag i forrige uke.

Den ikke navngitte mannen opplevde at brillene plutselig ble revet av ham, midt under filmen.

Annonse

Legitimerte seg som agent
Personen som gjorde dette legitimerte seg som agent fra Homeland Security, regjeringsorganet som jobber med å forhindre terrorisme.

Mannen ble tatt med utenfor kinoen, der et sted mellom fem og ti agenter ventet på ham.

– Ikke slått på
Fortvilt forsøkte han å forklare at brillene ikke var slått på, og at de derfor ikke kunne gjøre opptak av filmen.

Han forklarte også at han til daglig er avhengig av briller, og at Google Glass-brillene han har på seg har erstattet hans vanlige briller.

Avhørt i tre timer
Dette gjorde tilsynelatende ikke inntrykk på agentene, som fortsatte å spørre ut den livredde brillebrukeren i over tre timer.

Til slutt lot de ham gå, uten verken å be om unnskyldning eller refundere kinobillettene for ham og den like fortvilte kona.

Plaster på såret
Den amerikanske filmbransjeorganisasjonen MPAA, som etter alt å dømme sto bak aksjonen med myndighetenes hjelp,  har likevel sendt paret to nye billetter som plaster på såret.

Egen versjon
Homeland Security har senere sendt amerikansk presse sin egen versjon av historien:

Den 18. januar forhørte agenter fra Homeland Securitys ICE-avdeling og lokale politimyndigheter en mann vi mistenkte for å bruke elektronisk opptaksutstyr for å ta opp en film på en AMC-kino i Columbus. Mannen, som frivillig svarte på spørsmål, bekreftet at det mistenkte opptaksutstyret også var et par vanlige briller og at opptaksfunksjonen ikke var aktivt. Ingen ytterligere tjenestehandlinger ble utført.

Den uheldig kinogjengeren kan for øvrig fortelle at han flere ganger har vært på samme kino med Google-brillene, og at dette ikke har utløst noen reaksjoner fra personalet der.

Kilder:
Phandroid
The Gadgeteer

Annonse
Annonse