Denne oppdager snoking

Etter at vi skrev en sak om Smooth Gestures’ svært ufine oppførsel, har det blusset opp artikler med søkelys på problemene. Google har også valgt å fjerne flere av dem, men ikke Smooth Gestures.

Vet alt du foretar deg
For det er langt fra bare Smooth Gestures som spionerer på deg, men den har svært mange brukere – nesten en halv million, og flere brukere har kommet til siden vi skrev artikkelen fredag forrige uke.

Heldigvis har det nå blitt mye enklere å ha kontroll, for har du mange utvidelser kan det være litt av en jobb å styr på hvem av dem som gjør ting du kanskje ikke liker.

Annonse

Prøv ExtShield
Jobben gjøres av ExtShield, så får vi bare håpe at den ikke snoker på deg. Sannsynligvis ikke, for Lifehacker har undersøkt koden, og ikke funnet noe tull.

Et av problemene, foruten at snokete utvidelser ikke er særlig merket på Chrome Nettmarked, er at de oppdaterer seg automatisk uten å varsle brukeren, og uten at man får med seg hvilken endringer som blir gjort i koden.

Vi har kontaktet Google Norge for en kommentar angående usikkerheten som nå har oppstått rundt Chrome Nettmarked, men har i skrivende stund ikke mottatt noe svar.

Last ned ExtShield til Chrome.

Følg med på skjoldet rett til høyre for Chrome-menyen. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Kilde:
Lifehacker

Annonse
Annonse