Se hva som kan skje med MacBook Pro

Det er tydeligvis en god del som har problemer med MacBook Pro fra 2010 og 2011.

Kjipt grafikkproblem
Problemet ligger i en rekke AMD-grafikkbrikker (Radeon HD 6490M, 6750M og 6770M) i disse maskinene fra midten av 2010 og tidlig 2011 – for når man bruker den andre integrerte grafikkkresten oppstår visstnok ikke disse problemene, men det er jo ikke særlig til feilretting.

Les også: Test av nyeste MacBook Pro hos DinSide.

Problemet oppstår tydeligvis om maskinen må yte litt ekstra under spill eller ved film-avspilling. Da kan plutselig noen av disse modellene ende opp med ikke å vise annet enn et blått eller svart bilde, uten at man ser OS X. Andre problemer som rapporteres er som bildet øverst i saken. Dette skjer når man bytter mellom GPU-ene.

Det er over 2000 svar i den aktuelle tråden på Apples forum, fordelt på 159 sider.

Rammer også 2010-modeller
Problemet kan også ramme modeller fra midten av 2010. Har du problemer som ser ut som dette er du altså ikke alene, og er problemet utbredt nok kan det til og med tenkes at Apple tar dette som en garantisak.

Det kan tenkes at problemet løser seg ved å nullstille maskinens nvram og prom.

 

Kilder:
Apple Support Communities
IDG.se