Han er den virkelige Apple-sjefen

Da Steve Jobs levde var Jony Ive nummer to, noe Jobs selv bekreftet kort tid før han døde. Ingen hos Apple kan nekte Ive og hans designteam noe. Det var slik Jobs satte opp selskapet.

Hos Apple hersker designerne
Det er derfor helt naturlig at han da også har makt, og han er villig til å bruke den, selv om man ofte får inntrykk av at denne mannen kun er interessert i design.

Mulig har han en harmonisk engelsk dialekt og en avslappet væremåte, men ikke la det lure deg: han vet virkelig å passe på det han mener er de riktige prioriteringene innad hos Apple, og når noen truer dette bruker han sin posisjon han fikk direkte utnevnt av sin nære venn og mentor Steve Jobs.

Les også: Slik lurer Apple alle med patent-kaos.

Ive fremfor Fadell
At Ive var Jobs’ mest betrodde medarbeider og gode venn fikk vi ikke minst bekreftet da Jobs tok Ives side i en lengre konflikt med Fadell.

Ive har trolig vært den direkte grunnen til at Tony Fadell (iPodens far), Scott Forstall (tidligere iOS-sjef) og Jon Rubinstein (Tidligere Senior Vice President for iPod-avdelingen) forlot Apple. Han var nemlig i konflikt med minst to av dem: Fadell og Rubenstein. Rubenstein hadde nemlig ansvaret for å realisere Apples designernes ofte ville ønsker.

Mer enn bare designer
Leander Kahney er Apple-blogger, og mannen bak den nye boka «Jony Ive: The Genius Behind Apple’s Greatest Products». I boka, som vi har lest og anbefaler, kommer det ikke bare frem at designerne ruler Apple, men at Ive har hatt en langt mer fremtredende, og aggressiv (om en ikke-offisiell) lederrolle, enn hva Apple liker å kommunisere utad.

Spørsmålet om hvorfor det ikke var Apple som kjøpte Nest, men Google, og nå har vi kanskje fått svaret på dette.

Nest ble nemlig startet av Tony Fadell, og det er lite trolig at hverken han eller Ive har noe særlig ønske om å spise lunsj igjen på samme arbeidsplass etter det som trolig var en ganske stygg internkonflikt.

Kanskje, kanskje ikke
Kanskje hadde Apple aldri kjøpt Nest uansett om Fadell og Ive hadde vært uvenner eller ikke, for ikke å snakke om det faktum at Google så på en Nest-prototype lenge før oppkjøpet.

Uansett er det interessante spekulasjoner som kan gi mulige svar på dette, og kommende endringer, i verdens mest hemmeligholdte selskap.
 

Kilde:
Cult of Mac