Annonse


– Vi har bekreftet S5-spesifikasjonene

Samsung Galaxy S5 får ganske så sikkert 64-bits-brikkesett, og kanskje til og med en ny type øyegjenkjenning.

– To modeller
Sammobile mener å vite en hel del om Samsungs kommende toppmodell, S5, oppfølgeren til S4. Visstnok skal årets S-toppmodell komme i både plast- og metall-versjoner. Akkurat som Apple som tilbyr iPhone 5c (plast) og iPhone 5s (aluminium).

Samsung fikk nemlig kritikk for nok en gang å gå for relativ billig polykarbonat i S4, mens Sony, Apple og HTC for lengst har skjemt bort kundene med glass og metaller.

Les også: Får S5 et helt rått batteri?

Annonse


Pris
Metall versjonen skal koste rundt 800 euro (6700 kroner)
, mens plastversjonen blir en god del billigere: 650 euro (5500 kroner).

Skjermen skal være av typen AMOLED, med en oppløsning på hele 2560 x 1440. Sammobile har ikke klart å bekrefte panel-størrelse, men trolig blir den på 5,25″.

Vises frem i mars
Kameraet er ikke overraskende på 16 MP, men Sammobile er usikker på om kameraet får bildestabilisering. På innsiden vil man finne en Exynos 6 CPU eller en Snapdragon 805, trolig avhengig av hvor i verden man handler (forskjellige LTE-bånd). Android? 4.4, selvsagt.

S5 blir trolig den første, eller en av de første, med Snapdragon 805-brikkesett, visstnok gir et skikkelig grafikkløft.

Åtte kjerner
Modellen med Samsungs egen brikke, Exyons, vil kunne kjøre alle de åtte kjernene samtidig, så får vi håpe appene klarer å få ytelsesgevinster ut av samtlige.

Mobilen skal trolig avsløres i mars, muligens i London, med butikklansering i april. Sammobile har ikke fått informasjon om hvor mye RAM denne får, eller hvor stort batteriet blir.

Samsung-bloggen bekrefter også, og dette overrasker vel ingen, at S5 får flere brødre: S5 mini og S5 Zoom. Begge skal lanseres etter S5, trolig i mai eller juni. Begge får Super AMOLED-panel (Zoom: 4,8″), og begge kjører Android 4.4.

 

Kilde:
Sammobile