– Windows 9 i april 2015 med «Metro 2.0»

De første hintene for Windows 9′ eksistens skrev vi om allerede 13. august 2012.

Snart oppdateres Windows 8.1
Etter den gang har det skjedd en hel del, blant annet 8.1-oppdateringen av Windows 8 (som også skal oppdateres
om ikke så lenge – kodenavnet på oppdateringen er GDR 1 -se et skjermbilde her).

Men Microsoft er nødt til å fortsette utviklingen av Windows-serien, og vi kunne derfor gledelig melde torsdag forrige at Windows 9 trolig kommer våren 2015. Da var det Mary Jo-Foley som hadde vært i kontakt med sine insidere hos Microsoft, nå er det en annen gammel traver som har gjort det samme: Paul Thurrot.

Annonse

Les også: Dette er Microsofts vår-planer.

– Threshold er Windows 9
Thurrot hevder nemlig å vite en mer eksakt lanseringsplan for oppfølgeren. Threshold er altså kodenavnet, men det endelige navnet blit visstnok Windows 9, og lanseringstidspunkt skal være april 2015. Microsoft vil snakke mer om sin visjon for Threshold på BUILD-messen i april i år (2. til 4.).

Det er Threshold/Windows 9 Thurrot tror vil bringe tilbake startmenyen, og muligheten til å kjøre Modern UI-apps som mindre vinduer på det klassiske skrivebordet (og altså ikke vår-oppdateringen av Windows 8.1).

Laber interesse
Windows 8.1 er kun installert på 25 millioner maskiner, noe Microsoft overraskende nok ikke er fornøyde med – Windows er tross alt det mest brukte stasjonær-OS-et i verden med stor margin, men det er Windows 7 som er aller størst, med XP som nummer to.

Ved å dumpe Windows 8 navnet, håper de at det blir lettere å markedsføre Windows som nummer ni i rekken. Det er i hvert fall det Thurrot har hørt, og som er Microsoft plan i skrivende stund.

Kan Windows 9 bli det Windows 7 ble etter Vista, altså et populært produkt etter en fiasko-lansering?

«Metro 2.0»
Enda mer spennende er det Windows 9 ikke bare blir en oppdatering av det du ikke ser, altså motoren, men at også brukergrensesnittet også får et ganske så stort løft.

«Metro 2.0» vil altså trolig kunne kjøre Modern UI-berørings-apper i det vanlige Windows-skrivebordet, og bringe tilbake startmenyen. Bortsett fra dette vet ikke Thurrot noe mer, men han lover å avsløre det han får vite i tiden fremover.
 

Kilde:
Paul Thurrot

Annonse
Annonse