joyetech.com

– Oj, det har kommet ny firmware til sneipen min!

Sigaretter er ikke hva de hva de var.

Legene krangler
For de første innheholder de ikke lenger tobakk (bare nikotin), og for de andre ryker de ikke lenger (bare vanndamp).

Og for det tredje krangler nå legene om de er usunne eller ikke.

Klubber for e-røykere
I New York og andre amerikanske storbyer har det dukket opp såkalte vapor lounges, varmestuer der folk kan slå på sigarettene sine og kose seg sammen i vanndampen.

Ikke overraskende er det tobakksindustrien som satser hardest på det nye produktet. Mens stadig færre røyker tradisjonelle sigaretter, øyner de en ny vår i de nye, elektroniske nytelsesmidlene.

Kjempestand på CES
På CES-messen i Las Vegas har har selskapet Vapor en kjempestand med e-sigarettmerket VUSE. Bak Vapor står tobakkgiganten RJ Reynolds, selskapet bak sigarettmerkene Camel, Kool, Winston og Pall Mall.

Selv om du har dem i munnen og det kommer damp ut av munnene på «røykerne», er det lite ved VUSE som minner om tradisjonelle sigaretter.

Bluetooth framfor smak
I stedet for å snakke om smak, avslapning og motefaktor (slik tobakksindustrien gjorde den gangen på 1960-tallet da selv leger anbefalte sigaretter), snakkes det nå om Bluetooth-støtte, fingeravtrykklesere og gyroskop.

For å støtte stadig nye funksjoner må man selvsagt oppdatere firmware hjemlig. Dett gjøres via nettet, akkurat som med andre moderne teknologiprodukter.

Store penger
Og at det ligger penger i produktene, er det liten tvil om. For i Las Vegas har Vapor leid seg inn i topprestauranten Marquee på det råflotte hotellet Cosmopolitan.

Der deler de ut sjampis til 9000 korner flaska til forretningforvbindelser og journalister. Alt sammen mens de venter påå den endelige godkjenningen fra det amerikanske helsediraktoratet…

Kilde:
The Verge