Razer med armbånd

Razer er mest kjent som produsent av mus- og tastatur til PC-spillere, men nå vil de være med på «wearable computing»-greia som tar bransjen, om ikke forbrukerne, med storm.

Nok et smart-armbånd
For det er for tidlig å si hvor disse dingsene vil ende opp i sin nåværende form: igjen på butikklagrene, i en skuff hos kunden, eller kanskje blir de en skikkelig slager om et år eller to.

Uansett; Razer har bestemt seg for at de også vil bli med, og de har kalt smart-armbåndet Nabu.

Annonse

Les også: Ikke som andre smartklokker.

– Lev smartere
«Lev smartere med verdens første smartarmbånd som gir varsler, helsesporing, sosiale koblinger fra armbånd til armbånd og gameifisering», hevder Razer, intet mindre.

Men hva kan Nabu brukes til, og er det egentlig noe poeng for spillere? I promoklippet under er det lite som vinkler det i retning PC-spilling, men mer det at armbåndet følger med på søvnrytmen din og varsle deg om anrop.

Dette sier Razer
Slik forklarer selskapet produktet:

«Smartklokker i sin nåværende form er for store, og treningsklokker glemmes raskt etter at nyhetsverdien har forsvunnet. Vi har løst alt dette. Razer Nabu er en revolusjonerende ny plattform som tetter gapet mellom de såkalte smartklokkene og treningsklokkene. 

Du får kun den informasjonen du trenger, enheten samler inn informasjonen du trenger og dine sosiale interaksjoner blir enda dypere. 

Vår åpne plattform er kanskje det som er mest spennende. Ved hjelp av den kan utviklere bruke data som samles inn av Nabu slik at de kan lage fantastiske brukeropplevelser via apper på mobil og datamaskin, både sosiale opplevelser og andre typer opplevelser», forklarer Min-Liang Tan, kreativ leder og en av grunnleggerne av Razer.

Det er flott at plattformen er åpen, da kan kanskje armbåndet brukes i kombinasjon med spill på en eller annen smart måte.

Lanseres snart
Nabu har faktisk to OLED-skjerme: en, som er døpt en «privat meldingsskjerm», mens den andre viser varsler, og omtales av Razer en «offentlig ikonskjerm». Smart nok.

Som seg hør og bør ha den også akselerometer, samt et altimeter og en sylindrisk vibrasjonsmotor. Armbåndet støtter iOS og Android i kombinasjon med Razers Nabu-app kalt Nabu Utility.

Nabu lades via USB-tilkoblingen, og Razer lover at du skal kunne bruke den en uke før den må lades igjen. Regn og sprutsikker er den også.

Pris er ikke avslørt, men den lanseres samtidig i hele verden mot slutten av første kvartal i år.

Kilde:
Razer pressemelding
Razer

Annonse
Annonse