Samsung med Windows 8-lignende grensesnitt

CES har allerede startet for pressen, mens besøkende må vente til i morgen.

Nettbrett i hopetall
Og som vanlig er det alltid noen nettbrett å vise frem på slike messer. Lenovo med et Windows 8.1-nettbrett døpt ThinkPad 8, og Samsung med to Pro-brett: Galaxy Tab Pro og Galaxy Note Pro.

Lenovos nettbrett måler 8,3″, og bruker Intels fire-kjerners Z3700 Bay Trail-CPU (2,3 GHz) for å kverne informasjonen.

Les også: Følg vår CES 2014-dekning på denne siden.

Hele 8 GB RAM
Brettet kan leveres med hele 8 GB RAM, og 32, 64 eller 128 GB intern lagringsplass. Oppløsningen er på 1920 x 1080, full HD, altså. Annet småtteri: microSD, MicroUSB 3.0 og MicroHDMI.

Pris i Statene: rundt 2500 kroner. En versjon med 4G-støtte skal også på markedet. Batterilevetiden er åtte timer, og den leveres med gratis Office 2013.

Samsung med Windows 8-klone?
Samsung har enda ikke offisielt avlsørt sine Pro-nettbrett (det ryktes forøvrig at Apple skal gjøre det samme senere i år), men plakater på messen har likevel avslørt planene.

Det som er svært spennende er at grensesnittet er helt ulikt alt annet vi har sett fra selskapet. Det ser rett og slett ut Samsung har lånt ideer fra Microsofts Windows 8. Kanskje kjører nettbrettene Windows 8.1, og at Samsung har laget en egen «launcher»? Det ville vært isåfall vært like oppsiktsvekkende om de velger å vrake Android på de nye Pro-slatene.

Så vi vet ikke  om det er en app eller et nytt Android-skall, men spennende er det uansett. Spesielt om sistnevnte stemmer, og det skal man ikke se bort ifra, legg merke til at Samsungs egen Knox-programvare, og værinformasjon, er å se på bilder fra The Verge.

Ryktede Tap Pro-spesifikasjoner
* 10,1″ (2560 x 1600)
* Android 4.4.2
* Exynos 5420 1,9 GHz Octa-core-CPU
* Mali-T628 GPU
* 2GB RAM
* 32 GB intern lagringsplass
* 8 og 2 MP-kameraer

ThinkPad 8 fra Lenovo med Windows 8.1. (Ill.: Lenovo)

Kilder:
Neowin
The Verge
International Business Times