Hva skal du med smartklokke nå?

«Alle» spår at smartklokker vil bli det store, nye teknologiproduktet i 2014.

Må lades ofte
Men er det nå så sikkert at folk flest vil synes at en ekstra dings rundt armen er så praktisk, når man likevel har med seg mobilen over alt?

Og batterikapasiteten, da. Det er jo en kjent sak at smartklokker må lades minst like ofte som mobilen. Litt upraktisk å ta den av seg og sette den i dokkingen i tide og utive, vil vi tro.

Virkelig brukervennlig
Inn kommer Haloband, et Kickstarter-prosjekt der hensikten er å gjøre styring av mobilen fra håndleddet virkelig brukervennlig.

Det ser det ut som de folkefinansierte gründerne har klart.

Lett banking
For i hvert fall i videoen under ser det hele ut til å fungere slik anvendt teknologi skal: Du gjør det som faller deg inn naturlig, og resultatet blir som du forventer.

Når du skal ha gjort ting, banker du bare lett på armbåndet med mobilen. Så tar den bilder/video, setter på lommelykt-funksjonen, skifter låt, låser seg opp eller igjen, sjekker Facebook-statusen din, går tilbake til Hjem-skjermen, oppdaterer seg på plasseringen din, ringer en venn eller legger noe inn på Dropboxen din.

Trenger ikke knote
Og det uten at du trenger å knote med fingrene på en knøttliten skjerm eller myse for å se hva det står i beskjeden du nettopp fikk.

Samt mere til – ifølge Haloband-folket er det ikke grenser for hva armbåndet kan få telefonen til å gjøre.

– Ikke bra for hjertet
De to Shanghai-baserte gründerne bak prosjektet beskriver tanken bak produktet slik:

– Alle har problemer med å låse opp og igjen smarttelefonen. Det at vi gjør det så ofte skader både skjermen og knappene – i tillegg til hjertet. Så vi bestemte oss for å gjøre noe.

Denne videoen viser hvordan armbåndet fungerer: