Hardware And Accessories Shoot

– Vi samarbeidet aldri med NSA

Søndag avslørte det tyske bladet Der Spiegel at den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA legger inn spionvare både på nye PC-er og smarttelefoner – blant dem Apples iPhone.

Forhånds-tukling
Den grenen av NSA som gjør dette kalles TAO (Tailored Access Operations), og tuklingen retter seg mot personer som konkret mistenkes for terrorvirksomhet eller annen alvorlig kriminalitet.

Verken Cisco, Juniper Networks, Dell, Seagate, Western Digital, Maxtor, Samsung, eller Huawei har kommentert påstandene om at TOA slipper inn på deres nye maskiner før de forlater nettbutikkene.

– Har aldri samarbeidet
Men oppsiktsvekkende nok velger Apple nå å kommentere påstanden om at deres telefoner blir bevisst infisert fra myndighetenes side.

I en uttalelse til teknologinettstedet Techcrunch skriver Apple:

Apple har aldri samarbeidet med NSA for å  lage en bakdør i noen av våre produkter, inkludert iPhone. I tillegg har vi vært uvitende om dette påståtte NSA-programmet rettet mot våre produkter. Vi tar våre kunders privatliv og sikkerhet på dypt alvor. Vårt team jobber kontinuerlig for å gjøre produktene våre enda sikrere, og vi gjør det enkelt for kundene å holde programvaren oppdatert med de nyeste framskrittene. Hører vi om forsøk på å undergrave Apples bransjeledende sikkerhet, vil vi grundig undersøke det og eventuelt ta nødvendige skritt for å beskytte våre kunder. Vi vil fortsette å bruke våre ressurser til å ligge i forkant av ondsinnede hackere og forsvare våre kunder mot sikkerhetsangrep, uavhengig av hvem som står bak dem.

Står på sitt
​Forskeren og hackeren Jacob Appleabaum, som har hjulpet Der Spiegel med artikkelen om bakdørene, står imidlertid på sitt.

Her kan du se en video der han forklarer hvordan TAO går fram: