Krasjer Windows, roter USA i «søpla»

Selv logg-søppel snoker NSA i.

Er det ingenting de ikke roter i?
For det er nemlig blitt kjent at NSA roter i Windows-krasj-logger som sendes selskapets servere, disse som kan sendes inn om du vil etter at maskinen din har slått seg vrang. 

Poenget med brukerrapporteringen er at Microsoft skal kunne ta fatt på problemer som mange opplever, men problemet er at informasjonen sendes ukryptert.

Annonse

Automatisk feilrapportering er på som standard:

Mangler sikkerhet
Det er tyske Der Speigel, en av få avishus som samarbeider med lekkeren Edward Snowden, som nå avslører dette.

Avsløringen kommer rett etter det ble kjent at NSA har hatt, eller fortsatt har, mulighet til å overvåke Apples iPhone-mobiler (selskapet benekter at de samarbeidet med NSA), og at de sinkinstallerer overvåkingsprogramvare på nye PC-er før de når kunden.

En haug med informasjon
Men hva sendes egentlig gjennom
«Windows Error Reporting»-tjenesten? Jo, en hel del, og trolig mer enn du trodde: Windows-versjonsnummer, om OS-et er oppdatert, hvilke enheter som er tilkoblet (viktig om man skal overvåke via webkamera) og om en eller flere sårbarheter er årsak til at Windows krasjet.

Som om ikke det var nok, sendes det informasjon til Microsoft når man plugger en enhet inn i USB-porten med informasjon om produkt-ID, produsent, Windows-versjon, datatype, BIOS-versjon og det unike ID-nummeret på datamaskinen din.

«Windows Error Reporting» er innebygget i XP, Vista, 7 og Windows 8.0 og 8.1, men kan deaktiveres: slik gjør du det.
 

Kilde:
Der Spiegel

Annonse
Annonse