Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Target er én av USAs største butikkjeder. Nå er 40 millioner av deres kunder utsatt for kortsvindel. (Ill.: Wikipedia/CC)

– Følg ekstra godt med!

Massivt kort-innbrudd. 40 millioner rammet.

Target er en av de størst butikkjedene i USA og Canada.

Står i fare
Til sammen har kjeden nesten 2000 butikker, og den samlede omsetningen ligger på svimlende 73 milliarder dollar – om lag 448 milliarder norske kroner.

Nå står 40 millioner av kjedens kunder i fare for å bli svindlet.

– Følg ekstra godt med!
I dag gikk kjeden ut med en melding der de ber kunder som har handlet i de amerikanske butikkene deres mellom 27. november og 15. desember om å følge ekstra godt med på kontobevegelsene.

I tillegg er det viktig å være oppmerksom på meldinger om kredittsjekk som kommer fra ukjente kilder.

Eget kredittkort
Slike meldinger kan tyde på at uvedkommende har vært inne for å sjekke din finansielle status, med tanke på å svindle deg i neste runde.

Kjeden har et eget kredittkort kalt Target REDcard. Om det skjer unormale transaksjoner her, skal Target kontaktes direkte. I alle andre tilfeller er det opptil den enkelte bank eller det enkelte kortselskap å ordne opp, heter det i meldingen de har lagt ut til kundene sine.

– Trygt å handle nå
Kjeden jobber nå tett med politiet og private etterforskere for å få oversikt over hva som har skjedd, og hvor stort omfanget av innbruddet er.

Samtidig forsikrer de om at det nå er trygt å bruke kredittkortet sitt hos kjeden, og at de har truffet tiltak som gjør at noe slikt ikke skal skje igjen.

Stikkord: kortsvindel