Hopp til navigasjon Hopp til innhold
OnePlus vil la deg bestemme hvordan den nye super-mobilen skal være. (Ill.: OnePlus.net)

Nå kan være med og lage verdens beste mobil

Oppo-avhopper inviterer folket.

Glem iPhone, S4 og Z1. Nå er nemlig mobilen over alle mobiler under utvikling.

Hopper av fra Oppo
Det mener i hvert fall Pete Lau, som inntil var direktør i det kinesiske selskapet Oppo.

Oppo er tidligere kjent for Blue Ray/universalspillere i toppklassen, men har i det siste markert seg sterkt også med mobiltelefoner. Så sent som i høst lanserte de en ny modell kalt N1 (se også selskapets egen side).

Lau vil nå lage sin egen mobil, gjennom det nystartete selskapet OnePlus.

«Demokratisk» mobil
Og det er ikke hvilken som helst telefon Lau vil lage. Nei, det dreier seg rett og slett om det som muligens er verdens første «demokratiske» mobil.

For i arbeidet med å utvikle dem satser ikke Lau bare på sine ingeniører, utviklere og designere, men også på folk flest.

Tar i mot innspill
På denne nettsiden tar OnePlus i mot innspill fra folket. Hva ønsker du deg? Hvilke funksjoner skal telefonen ha? Hvordan skal den se ut?

– Vi er dingse-elskere som ikke vil ha noe dårligere enn det beste. I dag finnes det veldig få produkter på markedet som tilfredsstiller oss, men det skal vi endre på. Vi kommer ikke til å spare på noe i kampen for å utvikle den beste smarttelefonen. For å kunne gjøre dette, trenger vi dine innspill, skriver Lau.

Vil ha bedre OS
Allerede nå har det kommet mange forslag.

Noen vil ha IPS-skjerm, andre prioriterer topp batterilevetid og atter andre vil ha et OS som verken har svakhetene til Apples iOS eller Googles Android.

Så får vi se om den tidligere Oppo-sjefen klarer å oppfylle alle ønskene.

Samarbeidspartnere
Visstnok har han ikke brent alle bruer til sin gamle arbeidsgiver, og ifølge Engadget er det nettopp Oppo som skal står for produksjonen.

Samme nettsted antyder at en annen samarbeidspartner er CyanogenMod, det alternative Android-OSet som nylig ble kastet ut fra Google Play.

Stikkord: Mobil