Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Neste år blir et spennende Windows Phone-år, ettersom det kommer en etterlengtet oppdatering til Windows Phone 8.0, nemlig 8.1 (internt døpt Blue). Oppdateringen vil blant annet være et ledd i et forsøk på å få med seg flere mobil-produsenter (det er ryktet at Microsoft skal gjøre OS-et gratis).

Se hva Windows Phone skal gjøre

Får programvaretaster.

Microsofts kommende Windows Phone-oppdatering Blue (8.1), legger til støtte for programvareknapper.

Navigajonsknapper på skjermen
Mange Windows Phone-mobiler har fysiske knapper, ofte med berøring, men altså ikke på selve panelet som mange Android-mobiler har, blant annet Sonys Xperia Z1.

Det er igjen evleaks som har skaffet til veie en beta-versjon av Blue-oppdateringen, og avslørt at det blir støtte for søk, tilbake og hjem-knapper på selve panelet.

Les også: Windows Phone kan bli gratis.

Går bort fra tidligere krav
Tidligere har Microsoft hatt det som minimumskrav at alle Windows Phone-mobiler skal ha fysiske knapper, men nå går de altså bort fra dette i et forsøk på å øke sine markedsandeler.

Det forventes at selskapet skal snakke mer om Windows Phone 8.1 på Build utvikler-messen som går av stabelen 2. til 4. april i San Fransisco. Vi har fått en pressmelding vedrørende denne messen, men selskapet vil ikke avsløre hva som står på planen.

 

Kilder:
evleaks
The Verge

Stikkord: windows phone