Hopp til navigasjon Hopp til innhold
App Opps ga fulle rettigheter til å bestemme hva appene får tilgang til, det er ikke mulig lenger. (Ill.: EFF.org)

Nei og nei, hvorfor gjorde Google dette

Trakk veldig nyttig app.

Google fjernet rettighets-administrasjonen-appen App Opps, men vil ikke si hvorfor.

Trakk App Opps
Vi var faktisk ikke klar over at denne appen var mulig å hente frem i Android 4.3 og 4.4 (det var mulig med denne hjelpe-appen), men så er også stikkordet er var, for nå har nemlig Google fjernet den i Android 4.2.2. Det var nemlig ikke meningen den skulle være med.

Merkelig er det jo, for er det noe Android trenger, så er det bedre oversikt over hvilke apper som har tilgang til hva. Slik det er nå må man inn på hver enkelt app for å se hva den kan gjøre.

Rettighets-kaos
I tilegg er det et problem at mange apper ber om en haug med rettigheter som den kanskje får bruk for, men som ofte ikke brukes i det hele tatt.

App Opps gjorde det faktisk mulig å selv bestemme hva appene du har installert skal ha tilgang til, uansett hva de selv mente de trengte.

Bring den tilbake
Vi trenger helt klart en slik app, og helst fra Google. Selskapet vil ikke avsløre hvorfor den ble trukket, men det har nok noe å gjøre med at man plutselig kunne stoppe inntektsgrunnlaget til de fleste appene med App Opps. Vi håper den kommer tilbake i en modifisert versjon utviklerne kan akseptere.

For Android 4.3, kan du laste ned denne.

 

Kilde:
EFF

Stikkord: android, Google