Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Roboten Big Dog oppfører seg nesten som et virkelig dyr. (Ill.: Google)

Hva skal Google med dette «dyret»?

Kjøper enda et robot-selskap.

Tidligere denne måneden ble det kjent at Googles tidligere Android-sjef Andy Rubin i lenge tid har jobbet med et hemmelig robot-prosjekt internt i selskapet.

Ledende aktør
I helga kunne New York Times fortelle at Google kjøper Boston Dynamics, en av de virkelige store aktørene på robot-fronten i USA.

Boston Dynamics har store kontrakter med forsvarsindustrien, og regnes som en ledende aktør innen området.

Dyre-lignende vesen
Selskapet er blant annet kjent for Big Dog, en robot som går både mennesker og dyr en høy gang når det gjelder motorikk. Legg for eksempel merke til hvordan den klarer å holde seg på beina på glattisen, og til og med når noen prøver å sparke den over ende:

Boston Dynamics har også laget andre oppsikstvekkende robot-modeller, som Wildcat, Cheetah (den første roboten som løper raskere enn et menneske) og Atlas.

​Sju selskaper fra før
Fra før av har Google kjøpt hele sju andre selskaper som sysler med roboter.

Nå spør alle seg hva Google skal med all denne robot-ekspertisen.

Forbrukere eller industri?
Mens noen tror at de vil sette opp innovasjonstakten i kjølvannet av hi tech-brillen Google Glass og satse for fullt på forbrukermarkedet, har andre teorier om at Google vil inn i næringslivet som leverandør av effektiviseringsmetoder for produksjon og leveranser.

Uansett blir det spennende hva et innovativt selskap som Google får ut av det som nå mer og mer ser ut som et industrikonglomerat innen robot-teknikk.

 

 

Stikkord: Google, robot, roboter