Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Jay Machalani er en svært talentfull UI-designer som tok på seg oppgaven å redefinere Windows 8-grensesnittet. (Ill.: Jay Machalani)

– Slik har jeg fikset Windows 8

Bør Microsoft ansette denne mannen?

20 år gamle Jay Machalani er en selvlært UI-designer som har laget et grensesnitt som ser langt mer logisk ut enn Windows 8′ Modern UI. Han smelter nemlig sammen Modern UI, og skrivebordet alle har vært kjent med siden Windows 95.

Ingen suskess
Stormen rundt WIndows 8-grensesnittet lar seg ikke stagge, selv med Microsofts 8.1-oppdatering som implementerte startknappen (ikke menyen), og et mye bedre søk.

Det er nå også ryktet at 8.1, eller 8.2, bringer tilbake den gamle startmenyen, eller en slags kombinasjon av den tradisjonelle startmenyen og Modern UI.

Les også: Får Windows Phone 9 et helt nytt grensesnitt?

Frem og tilbake
Foruten dette ryktes det også at 8.2, eller nå hvilket versjonsnummer oppdateringen får, vil gjøre det mulig å kjøre Modern UI-apps som mindre vinduer i det tradisjonelle tastatur-og-mus-skrivebordet.

Så det Machalani har gjort er å hente inn Modern UI-elementer, og gjort dem en del av skrivebordet. Vi synes det ser ganske kult – alt for å slippe å bli kastet ut av skrivebordet hver gang man skal starte et program, eller søke etter filer.

Les denne
Den svært talentfulle designeren har laget en stor artikkel der han skisserer det han mener Microsoft bør gjøre, alt fra installasjonsprosessen til grensesnittet har han gjort sitt eget.

Det er tydelig at han har tenkt nøye gjennom valgene sine, og vi liker det vi ser.

 

Kilde:
Jay Machalani

Stikkord: windows 8