Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Twitter bestemte seg. Og så ombestemte de seg mindre enn ett døgn senere. (Ill.: blog.twitter.com)

Men hensikten var god…

Twitter måtte snu etter protestbølge.

Twitter sliter som andre sosiale medier med en del ufine meldinger og folk som på folkemunne betegnes som «troll».

Troll-problem
Derfor innførte de tidlig regler som gjør det mulig for den enkelte bruker å blokkere andre brukere som de mener har gått over streken eller som de av ulike årsaker ikke ønsker flere meldinger fra.

Men natt til torsdag norsk tid fikk de plutselig for seg at de ikke skulle blokkere dem likevel. I hvert fall ikke helt.

Fikk operere som før
Trollene fikk både se både Twitter-meldingene og kommunisere med de som hadde blokkert dem.

Mange lurte derfor på hva som var vitsen med en blokkering som bare var halvveis, og som på ingen måte var effektiv eller fungerte etter hensikten lenger.

Bølge av protester
Snart ble bølgen av protester så høy at Twitter ikke så annen utvei enn å snu igjen.

– Tidligere i dag endret vi måten blokkeringsfunksjonen på Twitter virker. Etter at vi fikk tilbakemeldinger fra mange brukere har vi bestemt oss for å gå tilbake til den gamle ordningen. Vi ønsker ikke å innføre ordninger som gjør brukerne mindre trygge. Alle blokkeringer du har foretatt fungerer derfor igjen, skriver Twitters produktsjef Michael Sippey på Twitters blogg.

– I beste mening
Mange spør seg nå hvorfor Twitter ikke så dette med en gang, og hvorfor de innførte en endring uten å skaffe seg kunnskaps om hva brukerne mente først.

Twitters produktsjef Michael Sippey forklarer dette med at de ønsket å holde det skjult for trollene at de var blokkert.

Vil hindre hevn
Dette fordi det har vært flere stygge tilfeller av hevnaksjoner fra trollenes side mot de som blokkerer dem.

Sippey innrømmer nå at selv om hensikten var god, så slo det helt feil ut. Men han lover samtidig at det skal settes inn tiltal mot hevngjerrige Twitter-troll.

Stikkord: twitter