Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det høres med en gang ikke særlig sannsynlig ut, men den anerkjente mobil-journalisten Eldar Murtazin hevder altså at Modern UI forsvinner fra Windows Phone sent neste år.

Dette hadde virkelig overrasket oss

Windows Phone kan få et helt nytt grensesnitt.

Vi var en av de første som roste Microsoft (selv om vi senere innså at ikke alt gikk helt som vi hadde håpet på) fordi de turte å gå for en helt annen visuell stil og design-filosofi med Modern UI i Windows 8.

Er endringer det som skal til?
Men selskapet sliter som kjent å ta noen særlig markedsandeler fra Apple og Google, og det er førstnevnte sammen med Samsung som tjener inn omtrent halvparten hver av inntektene det er å hente fra å selge selve mobilene.

Det er Eldar Murtazin som nå hevder at Microsoft har planer om å droppe hele dette grensesnittet fra og med Windows Phone 9 – det ville isåfall vært veldig merkelig, da det samme grensesnittet nå er rullet ut til samtlige av selskapets forbrukerprodukter – hvorfor skulle det lønne seg å skille ut Windows Phone, eller har Microsoft tenkte å endre stilen til Windows 8, også?

Les også: Windows Phone kan bli gratis.

En finpuss, eller en total omlegging?
Eller muligens er det snakk om en mindre endring i hvordan man forholder seg til informasjonen som vises på startskjermen, men at den visuelle stilen, altså flat minimalisme, beholdes. Ikke vet vi, men 
Murtazin hevder niern er en oppgradering som kommer i tredje eller fjerde kvartal neste år.

Det blit svært spennende å se hvilke planer Microsoft har for OS-et, uansett om de velger å skrote Modern UI, eller ikke.

 

Kilde:
Twitter

Stikkord: Microsoft, windows phone