Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det finnes mange tredjepartsalternativer for å hente tilbake startmenyen til Windows 8. Dette er Classiic Start Menu 4.0.0 som gir en rekke alternativer. Gratis er den også.

– Microsoft kaller det en mini start-meny

Men ingen vet hvordan den blir.

Mary Jo-Foley og Paul Thurrot fortsetter å høre rykter fra folk med kjennskap til Microsofts nye startmeny-prosjekt.

«Ingen» vil ha touch-PC-er
Tirsdag kunne vi melde om et svært interessant rykte: startmenyen kommer tilbake i en fremtidig Windows-oppdatering – til glede for mange, men en enda større signaleffekt om at Microsoft nå har innsett at de ikke kan tvinge alle til å like Modern UI, et grensesnitt som er ment å bruke i kombinasjon med berøringsflater.

Men hva hjelper det, når nesten ingen vil ha PC-er med touch?

– Svært sannsynlig
Uansett: Mary Jo-Foley hører nå fra egne kilder at det er svært sannsynlig at startmenyen kommer tilbake i en 8.1-oppdatering, men prosjektet skal være i startfasen hos Microsoft.

Ingen vet visstnok om lenker til dokumenter og bilder blir med i den nye startmenyen, som internt kalles mini-start (fordi den ikke tar opp hele skjermen som Modern UI).

Om det blir en startmeny som er mindre enn den man finner i foregående versjoner av Windows, vet vi altså ikke – alle startmeny-alternativer er jo små i forhold til Modern UI.

Få detaljer, men mange muligheter
Og, vil den nye startmenyen fungere sammen med Charms-verktøylinjen? Ingen internt hos Microsoft ser ut til å vite noe om det.

Siden Thurrot også har lekket at Microsoft ønsker å implementere en funksjon som gjør det mulig å kjøre Metro-apps i minivinduer på skrivebordet, kanskje de rett og slett bare krymper Modern UI-grensesnittet slik man vil kunne gjøre med alle apper i oppdateringen?

Ikke vet vi, men vi er veldig spente på hva Microsoft velger å gjøre, det har som sagt en viktigere signaleffekt enn de fleste andre endringer de har gjort den siste tiden.

I mellomtiden kan du jo prøve Classic Shell om du må bruke Windows 8, men lengter tilbake til Windows 7.
 

Kilde:
ZDNet

Stikkord: Microsoft, windows 8