Hopp til navigasjon Hopp til innhold
MIT-professor Greenspun synes Samsung gjør en slett jobb med oppdateringene sine. Grensesnittet omtaler han som en salig røre.

Derfor hater professor Samsung-Android

Dette får ham til å klikke.

Philip Greenspun er professor hos MIT (Massachusetts Institute of Technology), og vet derfor en hel del om programvare og Internett.

Programvare-misnøye
I fjor var det Microsoft som fikk høre det i artikkelen 
«Windows 8: A ‘Christmas gift for someone you hate’» – i år er det altså Samsung som får smake professorens vrede over det han mener er en helt håpløst tilnærming til grensesnitt-utvikling. Ting har ikke blitt bedre etter en fersk oppdatering heller, er hans konklusjon.

Samsung har blitt tatt i å sammenligne sitt Android-skall med iOS for å kunne kopiere Apples måte å gjøre ting på, men dette er tydeligvis ikke nok, skal vi tro Greenspun. Han har nemlig byttet fra iPhone 4S til en Note 3 (men visstnok bare fordi han trengte Samungs phablet til et prosjekt).

Derfor er han sur
«Etter å ha byttet fra en iPhone 4s til en Samsung Note 3, blir jeg hver dag overrasket over grensesnittvalgene Samsung har gjort. I dag installerte jeg en OS-oppgradering og håpet at de verste feilene var rettet, men dessverre er de ikke det.»

Greenspun klager på det han omtaler som en fullstendig ulogisk telefon-app, blant annet ved søk, og at Samsungs meldings-app gjør svært merkelige ting:

«Den vil vise et varsel om en ny melding i rødt, men om jeg trykker på ikonet blir jeg sendt til en ikke-relatert melding med noen som kanskje ikke har sendt meg noe som helst på flere dager.»

– Ubrukelig!
Og jada, det er mer. Kamera-appen f.eks. hevder han er ubrukelig om det man tar bilder er i bevegelse, objekter såvel som mennesker.

Han mener Google bør ta full kontroll over kamera-appen. «Det er for viktig til å gi ansvaret til mobil-produsentene, spesielt om målet er å konkurrere med Apple, som har kamera-programvare som ser ut til å være verdens beste.»

Greenspun konkluderer like provokativt som han startet: «Jeg tenker at Samsungs programvare for Note 3 var utviklet av noen som ikke brukte Google Contacts, ikke hadde noen venner, og som aldri skrev meldinger.»

 

Kilde:
Philip Greenspun’s Weblog

Stikkord: Apple, samsung