Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Fox' nyhetsanker er ikke så veldig imponert.

Sa han virkelig dette?

– Apple og Microsoft slår seg sammen.

Apple og Microsoft som ett selskap? Tanken er så sprø at det spørs om noen i det hele tatt har drømt det.

At han sa hva..?!
Men ifølge analytiker Keith Fitz-Gerald fra Money Map Press er dette av typen en så sprø greie, at det faktisk kan skje. Tanken er at et slikt selskap vil kunne ta kongene av nett-inhold og tjenester (Facebook og Google, i hovedsak).

Det er jo egentlig fullstendig galskap, men også litt logisk, om man ser bort ifra det er høyst usannsynlig.

Hvorfor? Fordi Apple lager utrolig lekker maskinvare, mens Microsoft er mye bedre på nett og sky-tjenester, for ikke snakke om server- og bedriftsløsninger.

De to selskapene kunne ha utfyllt hverandre svært godt med disse to styrkene – ikke at det alene gjør analysen mer realistisk.

Ser for seg sammenslåing
– 
Her er greia: dette er en av disse helt utenkelige, men helt klart muligene avtalene. Jeg tror Apple og Microsoft ikke bare vil måtte jobbe sammen de neste årene, men jeg jeg tror vi til og med vil kunne se en sammenslåing de neste fem til ti årene fra i dag av, fordi de er nødt til å hanskes med Google, Android og Facebook-selskapene i verden, fortalte han til en overrumplet Fox Business-anker.

Han fortsatte:

– Det er fullstendig spekulasjon akkurat på dette tidspunktet, men når du ser på hva som skjer, når du ser hva Apple prøver å oppnå i mobil-markedet, og du ser på Microsofts One-strategi, og du ser på overlappingen av enheter. Innhold er kongen, sikkerhet er kongen, og man har en brukerbase mellom millennium-generasjonen og de eldre brukerne, de som må ha funksjonable enheter som er transparante mellom enhetene.

Mye måtte ha endret seg
Hele bransjen er klar over at Apple er svakere enn Microsoft på sky-tjenester, og at Microsoft ikke klarer å gjøre det samme som Apple, nemlig å tjene gode penger på egen maskinvare, men likevel er dette å ta det hele noe langt.

Vi ser på det mer som et tankeeksperiment, enn en seriøs analyse av hva som trolig kommer til å skje de neste ti årene, men igjen; merkeligere ting har skjedd, eller…?

 

Kilde:
Fox Business

Stikkord: Apple, Microsoft