Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Videoballen Nexus Q ble ingen suksess, men kanskje Nexus TV blir en suksess? Vi tipper den har en sjans om den blir billig, og støtter tjenester som YouTube og Netflix.

– Nexus TV neste år

Spennende rykte fra Google-ansatt.

Det ryktes nå at Google i løpet av første halvår neste år skal lansere en TV-boks under Nexus-merkevaren.

Google Nexus TV?
Det er nettavisa «The Information» som nå melder dette etter å ha vært i kontakt med en anonym Google-ansatt som skal ha røpet planene. Ifølge Google-medarbeideren skal boksen, ikke overraskende, kjøre Android, og strømme video fra Google Play Store.

Det skal visstnok også være bakt inn støtte for YouTube, Netflix og Hulu. Spennende, og en direkte konkurrent til Apple TV.

Kan bli spillboks, også
Det ryktes også at boksen skal kunne spille spill. Om det blir som på Apple TV, hvor spillene strømmes fra mobil eller nettbrett og til boksen der ingenting lagres lokalt, det vites ikke, men det skal være støtte for å styre spillene med en Android-mobil.

Fra før av har Google lansert en billig-dongel for avspilling av video fra nettbrett og mobil til TV, men det er også det eneste Chromecast gjør.

De prøvde seg også i fjor med å lansere mediestrømmeren Nexus Q, men denne ble økset fort. Den var alt for dyr og kunne ikke strømme annet enn video fra Google Play Store (hverken Netflix eller YouTube-støtte var inkludert).

 

Kilder:
The Information
TechHive

Stikkord: Google, nexus, tv