Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google har akkurat startet utrullingen av Android 4.4.1 til Nexus 5. Oppdateringen gjør bildene mye, mye bedre. (Ill.: The Verge)

Denne gratis-oppdateringen er utrolig

Android 4.4.1 til Nexus 5.

The Verge har testet Android 4.4.1.

Viktig oppdatering
Den lille oppdateringen gir stor gevinst. Det er nemlig slik at kameraene på Nexus-mobilene aldri har vært best, langt ifra, så det var med andre ord et håp om at det skulle være bedre i Nexus 5, men den gang ei.

Men heldigvis har Google rettet mange av problemene i 4.4.1, og det er svært lett å se at det er gjort store forbedringer, man behøver på ingen måte å være ekspert-fotograf for å se det.

I hovedsak har Google forbedret autofokus-systemet (samt eksponering og hvitbalanse), noe som har innvirkning på langt mer enn bare om bildet er i fokus eller ikke.

Kjappere er det og
Ikke bare er autofokusen smartere, men kameraet er langt kjappere i bruk, også. Også grensesnittet er forbedret, noe Google vil fortsette å forbedre fremover.

The Verge kaller forbedringene intet mindre enn «massive» (selv om de påpeker at det fortsatt er mer som kan gjøres), så det er bare å glede seg om du er den heldige eier av en LG Nexus 5.

Google meldte i går på Google+ at utrullingen har startet.

Ikke perfekt, men mye bedre
«Med Android 4.4.1 på plass er ikke lenger kameraet i Nexus 5 en dealbreaker, selv om det ikke er det beste smartmobil-kameraet, men det er et kamera man kan bruke og vite at det som regel alltid leverer. Det tar kanskje ikke perfekte bilder enda, men leverer heller ikke noe som er helt ubrukelig», konkluderer The Verge.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: android, nexus