Annonse


Denne gangen nytter det ikke med ny Xbox

Microsofts nye spillkonsoll Xbox One har stort sett blitt godt mottatt, men noe småplukk har det utvilsomt vært.

Melding om støy
Først kom meldingen om at diskdrevet støyer på et lite antall eksemplarer. Dette har Microsoft sagt de vil rydde opp i ved å gi de uheldige brukerne nye konsoller og til og med gratis gratis spill mens de venter.

For øvrig har det vært en del andre klager også, men disse går mest på ønskemål og dreier seg egentlig ikke om utilsiktede feil.

Mister kontakten
Men nå har det oppstått et nytt problem som Microsoft trolig må rydde opp i.

Annonse


Ifølge Betanews.com klager nemlig enkelte brukere på at kontrolleren mister kontakt med konsollen og rett og slett hopper av og på.

20 sider med klager
Hvor omfattende problemet er vet ingen, men det er i hvert fall flere på Microsofts Xbox-forum som kan fortelle om det. Faktisk er det i skrivende stund hele 20 sider med klager.

Problemet ble faktisk først beskrevet på Microsofts egne supportsider, der det ble foreslått flere løsninger slik som å starte konsollen på ny, synkronisere på ny via USB og fjerne gjenstander mellom konsollen og kontrolleren.

Det siste gjelder spesielt mikrobølgeovner, trådløse rutere og andre ting som utstråler elektromagnetiske bølger.

Ny konsoll hjalp ikke
Men ingen ting av dette synes å hjelpe, og nå har Microsoft begynt å erstatte de konsollene de gjelder. Men heller ikke dette ser ut til å hjelpe. For som signaturen « hillhilly» skriver:

– Da jeg mottok min nye konsoll, trodde jeg først problemet var løst. Men så startet problemene igjen.

Hvor ligger feilen?
Så status pr. i dag er at Microsoft tilsynelatende ikke har noen løsning på dette.

Samtidig er det uklart om det er en feil ved konsollen, kontrollene eller om den ligger i spesielle forhold hos den enkelte bruker.

 

Annonse