Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Regent Street, London, Britain. Architect: Studio 29, 2012. Wide View From Oxford Circus Showing Facade Lighting. (Ill.: REX/View Pictures/All Over Press)

Nå kan de bli tillatt her også

Storbritannia åpner for førerløse kjøretøy.

Så langt har fire amerikanske stater (Nevada, California, Florida og Michigan) åpnet for førerløse biler på sine veier, og flere ventes å gjøre det om kort tid.

Vi ha utredning
Men også litt nærmere våre kanter skjer det noe når det gjelder Googles kongstanke om at det i framtida ikke vil bli nødvendig sette seg bak rattet om man skal noe sted.

Ifølge BBC vil den britiske regjeringen nedsette en kommisjon som skal utrede de trafikkmessige og lovmessige sidene ved å åpne britiske veier for slike biler.

Tillatt i framtidsby
I utgangspunktet er myndighetene positive, for de har sagt at de skal gjøre Storbritannia til et senter for slik teknologi.

I framtids- og eksperimentbyen Milton Keynes har de allerede åpnet for «pods», små førerløse kjøretøy som ligner de første elektriske bilene som rullet ut på norske veier.

Langt unna i Norge
Norske politikere har foreløpig ikke uttalt seg om førerløse biler, og en slik debatt er trolig et stykke unna her i landet.

Men Runar Karlsen i Utrykningspolitiet (UP) uttalte dette til Dagbladet i mai i fjor:

– Dette er jo veldig langt fram i tid, og jeg vet det jobbes med slike biler. Ser vi inn i glasskula, og disse bilene kommer til landet, må vi nok innføre et nytt regelverk.

Stikkord: førerløse biler