– Vi ødelegger ikke musikkbransjen

spotify+1+million+nye+kunder+siden+jul

Det er nok av artister som klager over at de tjente for lite på strømming av musikk via Spotify, WiMP og andre som leverer musikk på direkten via nettet.

6,1 milliarder siden starten
Men nå går Spotify ut og forklarer i detalj hvor pengestrømmen går.

På en egen nettside kalt spotifyartists.com opplyser det svenske selskapet at de siden starten i 2008 har utbetalt rundt 1 milliard dollar (om lag 6,1 milliarder norske kroner) vederlag til artistene.

Annonse

3 milliarder bare i år
Av dette er halvparten utbetalt i år, så at dette er en vekstindustri for det som en gang var en platebransje er det liten tvil om.

Samtidig kan Spotify fortelle at andelen som går til artistene er 70 prosent. Dermed kan man anta at totalen i år vil ligge på rundt 700 millioner dollar (om lag 4,2 milliarder kroner).

Er dette riktig, sitter de igjen med 200 millioner dollar (1, 2 milliarder kroner)etter at musikkbransjen har fått sitt.

Likevel stort underskudd
Hvor mye av dette de får beholde, er imidlertid usikkert.

Selskapet hadde i fjor et underskudd på 430 millioner kroner, og det er på det rene at avtalene med plateselskapene innebærer mye mer enn bare royalty-utbetalinger til artister og komponister.

6 millioner betaler
Spotify har i dag 1000 ansatte i Sverige og Storbritannia, noe som heller ikke akkurat er gratis.

Totalt er kundemassen på 24 millioner. 6 millioner av disse betaler for å bli kvitt reklame mellom låtene, få bedre lyd etc.

 

 

Annonse
Annonse