Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Selskap som ikke har andre bein å stå på enn PC-salg, vil få det svært tøft i årene som kommer.

Varsler dramatisk fall i PC-salget

Ned 15 prosent innen årsslutt.

De store PC-produsentene som ikke har fått til salget av nettbrett, har lite å glede seg over til jul.

Forventer dramatisk nedgang
For IDC forventer at salget til forbrukere kommer til å fortsette å falle, faktisk med 15 prosent innen året er omme.

Forventet salg er estimert til 314,8 millioner enheter. Det totale salget forventes å falle med 10,1 prosent, mens salget til forbrukere med hele 15 prosent i forhold til 2012. IDC analyserte seg tidligere frem til et fall på 9,7 prosent, et tall som nå altså er oppjustert.

– Ser ingen grunn til å oppgradere
Grunnen er ifølge IDCs Jay Chou ganske enkelt den at folk rett og slett ikke ser noen fordeler ved å oppgradere sin nåværende maskin.

«Selv om IDC finner at PC-en fortsatt er hovedenheten, fordi vi vet at PC-er blir brukt i flere timer per dag enn nettbrett og mobiler, faller likevel bruken av PC-en hvert eneste år fordi nye enheter blir tilgjengelige.

Og selv om bransjen har prøvd, har ikke bruken av PC-er bevegd seg i noen særlig stor grad bort fra konsumering og produktivitets-oppgaver for å differensiere PC-en fra andre enheter. Dette har som resultatet at PC-ens levetid fortsetter å øke, noe som igjen fører til markeds-stagnasjon», ifølge Chou.

Bærbare i nye marked vil øke mest
I godt etablerte marked som USA, forventer IDC en knapp forbedring i 2017, og når de mener knapp, så mener de knapp: det skal nemlig ikke være snakk om en vekst på mer enn 0,4 prosent.

I mer ferske marked er det bare bærbare maskiner som vil se en skikkelig økning: 4,8 prosent, med en total-økning på 2,2 prosent i samme år, når man tar med alle PC-typer.

 

Kilde:
PCWorld

 

Stikkord: pc