Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Facebook vil ha bedre kvalitet på det folk legger ut. (Ill.: Facebook)

Facebook vil styre nyhetene

Ønsker bedre kvalitet på lenkesakene.

Stadig flere mennesker får med seg nyhetene via Facebook. Mange mer enn via VG, Dagbladet eller NRK.

Voldsom økning
Dette er Facebook klar over.

Ifølge deres egne tall har antallet lenker fra dem til nettaviser, TV-stasjoner og andre medienettsteder økt med hele 170 prosent.

Men kvaliteten på og viktigheten av innholdet kan være så ymse.

Vil ble mer treffsikre
Derfor vil Facebook nå prøve å styre nyhetsstrømmen, slik at de blir mer treffsikre når det gjelder det folk er opptatt av.

Derfor starter de nå opp med et nytt rangeringssystem som kan minne litt om en «styrt» RSS-strøm. Systemet blir lagt inn i News Feed, det nye grensesnittet for vanlige nettlesere som er inspirert av mobil-appen.

Hyppigere lenker
– Folk bruker Facebook til å dele og ha kontakt med hverandre, og dette inkluderer også å holde seg oppdatert på de siste nyhetene både når det gjelder deres favoritt-kjendis eller hva som foregår i verden. Vi har lagt merke til at folk liker å se artikler på Facebook. Derfor begynner vi nå å ha mer fokus på hva som er kvalitetsinnhold og hvor ofte artikler blir klikket på fra News Feed på mobilen. Dette betyr at du snart kommer til å merke hyppigere lenker til artikler (spesielt på mobil), skriver Facebook
på sin egen nyhetsside.

Tre tilleggsartikler
Facebook forklarer videre at de registrerer hva folk leser, og at de dermed kan gi folk flere artikler med lignende innhold. Altså etter Amazons gost etablerte «you may also like»-prinsipp.

For hver artikkel med eksternt innhold du klikker på, får du opp tre artikler med det Facebook vurderer som lignende innhold.

Stikkord: facebook