Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det meste vil forhåpentligvis virke med PSN i dag. Men to mindre viktige funksjoner blir stengt ned for sikkerhets skyld. (Ill.: Sony)

Sony stenger PSN-funksjoner

Frykter PS4-kaos i dag.

I dag lanseres Sonys nye spillkonsoll PS4 i hele Europa, og dermed også i Norge. (Dette trenger du å vite til lanseringen)

Kraftig økning
Siden Sony opplevde en kraftig økning i antallet besøkende på sitt PSN-nettverk da konsollen ble lansert i USA for to uker siden, tar de ingen sjanser denne gangen.

I USA opplevde de tidvise avbrudd og feil, og derfor stenger de rett og slett ned to av funksjonene på PSN de første dagene for sikkerhets skyld.

To funksjoner
Heldigvis dreier det seg ikke om vitale funksjoner som er avgjørende for spillopplevelsen.

Den ene funksjonen som stenges er nyhetsstrømmen («What's New») som forteller deg vha vennene dine holder på med.

Den andre er menyene som ligger under menyene for hvert enkelt spill – såkalte «content information screens».

– Kommer i tillegg til USA
– I kjølvannet av den vellykkede lanseringen av PS4 i USA den 15. november har vi sett at spillere flokker seg rundt PSN som aldri før. Når vi lanserer i Europa på fredag, forventer vi nok en gang rekordsalg og rekordmange som logger seg på PSN samtidig. Dette kommer i tillegg til amerikanere som allerede er på PSN, heter det på Sonys europeiske nettside.

Oppe igjen om få dager
Alle andre funksjoner vil være oppe og gå i dag, lover Sony.

Samtidig bedyrer de at stengingen av de to mindre viktige funksjonene er midlertidig, og at også disse vil være oppe igjen i løpet av noen dager.

Stikkord: ps4, psn