Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPad mini med Retina-panel er en svært god oppgradering av fjorårets modell, men panelet henger etter konkurrentene. Er det nok til å revudere et kjøp? Nei, mener vi. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

– Det er rett og slett utilgivelig, Apple!

iPad mini-panelet får slakt.

iPad mini med Retina-panel er mye, mye bedre enn forrige generasjon takket være mye høyere oppløsning og ytelse, men ingenting er perfekt.

Apple ligger for langt bak
For problemet med panelet er at det har et langt mindre fargepalett enn storebroren iPad Air – faktisk har mini-en det samme fargepalettet som forgjengeren og iPad 2.

Vi har testet iPad mini og Air en god stund (en komplett test kommer i morgen, les våre førsteinntrykk her), og det er liten tvil om at Air leverer en mer sprudlende synsopplevelse.

Når det er sagt er mini-ens panel ingen krise, man må tross alt sammenligne de to for å se forskjell, om man ikke er ekspert som folkene i DisplayMate, eller lever av å selge TV-er.

Les vår test av iPad Air.

– Disse to er mye bedre
I DisplayMates proff-test har de testet panelet på Amazons Kindle Fire HDX 7 og nye Nexus 7 fra Google.

Begge banker Apples nyeste 7,9"-brett, faktisk ligger det ikke på en god tredjeplass engang.

Svært skuffet
DisplayMate hevder at både Amazon og Google feier Apple av banen når det kommer til panel-kvalitet på de minste nettbrettene.

Når det er sagt legger DisplayMate masse analyser og tekniske begrep til grunn, så det høres muligens verre ut enn hva som er tilfellet når man faktisk bruker en, men likevel er det grunn til å teste disse nettbrettene opp mot hverandre om fargene på panelet er mer enn gjennomsnittlig viktig for deg.

– Utilgivelig!
DisplayMate oppsummerer din skuffelse over det nye iPad mini-panelet klokkeklart:

«Og til slutt… iPad mini med Retina Display som dessverre kommer inn på en fjern tredjeplass bak de innovative skjermene på Kindle Fire HDX 7 og nye Nexus 7.

Dette fordi den fortsatt har det samme snevre 63 prosent-fargepalettet som den originale iPad mini-en, og selv den eldre iPad 2. Det er rett og slett utilgivelig for et dagens generasjons premium-nettbrett.

De store forskjellene i fargepalettet mellom Kindle Fire HDX 7 og Nexus 7, og det mye mindre 63 prosent fargepalettet i mini med Retina-panel, var ganske opplagt lett å se i side-ved-side-tester.»

 

Kilde:
DisplayMate

Stikkord: Apple, ipad