Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Skal vi tro Cult of Mac-journalist Leander Kahney lager ikke Apple noen iWatch i det hele tatt, men selskapet skal være tungt inne i bio-teknologi, «wearable computing» (for klær), og en Apple TV.

– Apple lager ingen iWatch

Apple-ekspert mener selskapet skal lage klær.

Tekno-journalist (Cult of Mac) og forfatter Leander Kahney har skrevet en bok om Jony Ive.

Spennende intervju
Og i forbindelse med boklanseringen ble han intervjuet av Bloomberg. Kahney forklarer under intervjuet at Apple er det mest hemmelighetsfulle selskapet som finnes – et selskap som til og med vokter seg selv bedre enn NSA gjør.

Han forklarer også hvorfor han mener Ive til og med har fått for lite ros for hvor stor rolle han har hatt for å gi liv til Apples mest populære produkter, han har nemlig en svært prominent plass i selskapet.

Les også: Neste års Apple-hemmeligheter kan være avslørt.

Ives rolle – enda større enn man tror
Spesielt nå som han har ansvaret for grensesnitt-designet i OS X
og iOS. Dessuten har han tatt over Jobs' rolle i Apple, og tilrer derfor titt og ofte rollen som kravstor kunde, og «smakstester».

Det mest oppsiktsvekkend er at han ikke tror Apple skal lage noen iWatch (selv om flere patenter for lengst er avslørt – mer her), altså en smartklokke som både Sony og Samsung har gjort, men at Apples fremtid ligger i «wearables», eller klær med teknologi implementert i stoffet som blant annet kan diagnosere kroppen din i sanntid.

– De har mange prototyper
Kahney hevder også at det er Apples egen TV som nå er nærmest lansering hva angår et nytt produktsegment.

– Apple TV-en har vært i labben i flere år. Jeg vet at det er et faktum at de har mange TV-prototyper, hevder han, og påpeker at dette trolig ikke er tiden å lansere en et slik produkt.

Vet ikke når TV-en kommer
Han presiserer også at Apple er et veldig tålmodig selskap, som klarer å vente om de føler markedet og/eller produktet ikke er klart.

Han snakker også en del rundt maktkampen mellom tidligere iOS-sjef Scott Forstall og iPod-skaper Tony Fadell.

Det er vel verdt å ta en titt på intervjuet her.

Kilde:
Bloomberg

Stikkord: Apple, apple tv