Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPad Air og iPad mini Retina er to svært gode nettbrett som yter omtrent helt likt. Størrelse og pris er det eneste som skiller disse to ved bruk. Air starter 4090 på kroner, mens mini Retina koster fra 3290 (16 GB WiFi). (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Nå har vi svaret

iPad Air vs. iPad mini Retina.

Vi har testet iPad Air (les testen vår), og iPad mini Retina side om side.

Minimale forskjeller
Vi kan med en gang konkludere med at det er minimale forskjeller: vi snakker her om at Air i de aller fleste tilfellene er omtrent ett snaut sekund kjappere ved innlasting av de største spillene, nettsider og Apples egne applikasjoner.

Les også om våre første inntrykk av iPad mini Retina.

Dette er forskjellen
Resultatet er selvsagt ingen overraskelse for de som har fulgt med: begge brettene har nemlig Apples ganske så kraftige to-kjerners A7-brikkesett. Forskjellen på de to er at CPU-en i Air er klokket til 1,4 GHz, mens mini-en har 1,3 GHz å rutte med.

Begge modellene har 1 GB RAM. Dette er helt på grensen til hva som er akseptablet per 2013, men heldigvis er iOS 7 et effektivt operativsystem, så man slipper å se nettsider og apper tegnes opp igjen alt for mye. Når det er sagt ser vi frem til et mer avansert multitasking-system, som også nevnt i testen vår av iPad Air. Kanskje iOS 7.5 bringer noe nytt?

Noen tall
GeekBench 3:

* iPad Air: Single-Core: 1479 – Multi-Core: 2687
* iPad mini Retina: Single-Core: 1386 – Multi-Core: 2513

Ikke overraskende bruker begge brettene omtrent lik tid på kaldstart: 26 sekunder bruker iPad Air, mens iPad mini klokker inn på 27 sekunder. Begge er LTE-modeller, om det har noen betydning.

Vi kommer tilbake med en full anmeldelse av iPad mini Retina senere denne uken.

Stikkord: Apple, ipad