Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Den ellers så beherskede Bill Gates klarte ikke skjule følelsene sine for Microsoft, og den tøffe tiden selskapet er inne i, i en tale som handlet om søket etter en ny toppsjef etter Steve Ballmer som tok over i januar 2000.

Her må Gates holde tårene tilbake

En tøff tid for selskapet.

Bill Gates er fortsatt styremedlem i Microsoft, men fokuset hans de siste årene har vært filantropi.

Mye ansvar
Gates har selv påpekt de siste årene at hans hovedfokus definitivt har vært Bill & Melinda Gates Foundation, som forvalter gigantiske summer, blant annet donert fra en av amerikas rikeste menn Warren Buffet. Dette er penger Gates prøver å bruke så effektivt som mulig, og dette med hell: han har nemlig allerede hatt stor suksess med malaria-bekjempelse.

Hvor aktiv han ha vært i sin rolle som medlem i styret når det kommer til beslutninger direkte relaterte til produkter og tjenester er vanskelig å vite (tittelen tilsier ikke at dette er en daglig arbeidsoppgave), men det hersker nå ingen tvil om at han fortsatt har sterke følelser knyttet til selskapet han startet i april 1975, og som i tiårene siden har definert PC-bransjen.

Les også: Ballmer: – Jeg er en del av problemet.

Ingen lett oppgave
Det kom ingen nyheter fra Gates under talen til Microsofts medarbeidere, og med Steve Ballmer sammen med han på scenen, men han presiserer at det er en vanskelig stilling å fylle, og at arbeidet med å finne en passende kandidat fortsetter.

Det er ikke bare det at Microsoft mangler en toppleder, men selskapet ser også ut til å ha problemer med å definere seg selv i en tidsalder hvor PC-en mister fotfeste som dingsen for lette oppgaver og underholdning – den oppgaven tar nettbrettet stadig over. Om Ballmers nye strategi One Microsoft vil gi avkastning, er alt for tidlig å si.

Se videoklippet her.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: gates, Microsoft