Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apples «UFO» er nå klar for bygging. (Ill.: Apple)

Godkjent av bystyret

Nå får Apple bygge sin «UFO».

Bystyret i Cupertino har nå godkjent Apples planer for det UFO-lignende kontorbygget de har planlagt siden før Steve Jobs død i 2011.

Plass til 13 000
Det til sammen 260 000 kvadratmeter store prosjektet, som Jobs beskrev som «verdens beste kontorbygg», kommer til å inneholde et treningssenter på hele 9000 kvadratmeter, et 11 000 kvadratmeter stort auditorium og et underjordisk parkeringshus med plass til 2400 biler.

Hele 13 000 ansatte vil jobbe der, og når de ikke sitter foran maskinene sine eler har møter kan de ta seg en tur ut i hagen i midten med 7000 trær.

Koster 3 milliarder
Byggekostnadene er antatt å lande på en halv milliard dollar – om lag 3 milliarder kroner. I tillegg kommer tomtekjøpet, som landet på 160 millioner dollar – om lag 973 millioner kroner.

Ferske skisser av bygget finner du HER.

Får skattereduksjon
For å beholde Apple som byens desidert største arbeidsgiver inngikk Cupertino en avtale med Apple i 1997 om å redusere bedriftsskatten med 50 prosent.

Den gangen var Apple på knærne økonomisk, men i dag er situasjonen som kjent en ganske annet.

Derfor har skattereduksjonen blitt redusert til 35 prosent, noe som fortsatt blir regnet som gunstig i forhold til det andre bedrifter i området må betale.

Kilde:
San Jose Mercury News

 

Stikkord: Apple