Annonse


Samsung: – Så mange Galaxy Gear har vi solgt

Samsungs smartklokke har fått dårlige kritikker.

Oppdatert, 12:32:

Etter artikkelen fra BusinessKorea har Samsung kommet med sine egne tall for hele verden, rapportert av Reuters. Økonomitidsskriftet fra Sør-Korea beregnet altså kun salget der.

Nå hevder Samsung at de i løpet av to måneder har solgt 800 000 Galaxy Gear, et relativt imponerende tall i forhold til de første tallene fra hjemlandet.

Annonse
Samsung hevder salget har vært bedre enn ventet, og øker nå produksjonen. Dette stikk i strid med den første rapporten fra BusinessKorea som hevdet at den koreanske el-giganten stoppet produksjonen etter 50 000 produserte enheter.

Yonhap (sitert av Engadget) mener forøvrig tallene fra Samsung ikke antall solgte til sluttbruker, men til butikker og kjeder (langt fra en umulighet), så hvor mange som faktisk har kjøpt en vet vi altså ikke om dette stemmer.

Elendig salg
Og når de aller fleste mener et produkt er så dårlig, blir det heller ikke solgt mange enheter i hjemlandet Sør-Korea, siden lanseringen i september.

Samsung hevdet rett før lansering av klokka, at Galaxy Gear er et «konsept», men har likevel kjørt store markedsføringskampanjer med produktet i kombinasjon med phableten Galaxy Note III (som til forskjell fra klokka har blitt godt mottatt).

Færre enn 50 000 eksemplarer av Galaxy Gear er solgt siden lanseringen (og nå er produksjonen stoppet), og det selges kun 800 til 900 enheter daglig i Samsungs hjemland.

Utvidet støtte
Selskapet har allerede varslet at det kommer en oppfølger til smartklokka til 299 dollar (1830 kroner).

Galaxy Gear støttet først kun Note III, men fikk senere levert en oppdatering som la støtte til Galaxy Round, Galaxy S4, Galaxy S4 LTE-A, Galaxy S3 og Galaxy S3 LTE.

Heller ikke kurvemobilen Galaxy Round har blitt godt tatt i Sør-Korea, med et daglig salg på under 100 enheter. Månedstallet er på 10 000 enheter.

 

Kilde:
BusinessKorea

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse