Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apples iPad mini Retina har samme fargespekter som iPad mini, men selvsagt med langt bedre oppløsning. Den beste fargemetningen av populære nettbrett på markedet har iPad Air. (Ill.: Apple)

Trodde du den var lik iPad Air?

Dette skiller iPad mini Retina og storbroren.

iPad Air har bedre panel enn iPad mini Retina.

Ser forskjell
Tall og teori er en ting, det viktigste her er jo selvsagt om
du faktisk ser forskjell, og det gjør man dessverre, i hvert fall øynene til Cult of Macs Charlie Sorrel.

Ifølge Sorrel som tittet på iPad mini forrige uke, «hopper» fargene mer ut av skjermen på en Air, (spesielt blått og grønt) i forhold til mini-en. Forskjellene sees ved å myse på bakgrunnen og ikonene.

Les også: Så kjapp er iPad mini Retina.

Har rett
Og Sorrels øyne backes opp av tall. For AnandTech har avslørt, ved hjelp av panelanalyseprogrammet CalMAN, at iPad Air har et bredere spekter av farger enn hva iPad mini kan skilte med.

Faktisk er iPad mini og iPad mini Retina like når det kommer til hvor stort fargespekter de viser. At panelene ikke er helt like er trolig for å holde prisen nede, kanskje har også batterilevetiden noe med saken å gjøre.

Mindre forskjeller
Oppløsningen (
2048 x 1536) er lik på begge, det samme er brikkesettet (selv om Air er CPU-klokket litt litt lavere), men Air er altså å foretrekke om panelet er det du bryr deg aller mest om.

Vi skal ta en titt på iPad mini Retina senere denne uka, og undersøke om vi klarer å se forskjell.

Den beste panelytelsen (Saturation Average dE 2000) av bildemetning finner man i en iPad Air, etterfulgt av:

2. Apple iPad 4

3. Google Nexus 7 (2013)

4. Nvidia Tegra Note 7

5. Apple iPad mini Retina

6. Apple iPad mini

«Metning eller renhet er i fargeteori et uttrykk for intensiteten i en farges kulør. En farge med høy grad av metning har et skarpt og klart preg, mens en farge med mindre metning får et ullent og gråaktig preg. En farge helt uten metning blir en gråtone», heter det fra Wikipedia.

Kilde:
Cult of Mac
AnandTech

 

Stikkord: Apple, ipad