Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Steve Ballmer synes naturlig nok det er tungt å forlate selskapet han var med på å bygge opp i løpet av 33 år, men hevder det er best at noen andre nå kommer inn for å kunne «akselere endringene». Ballmer rakk akkurat å lansere strategiplanen «One Microsoft» i sommer før det ble bestemt at han måtte gå.

Ballmer: – Jeg er en del av problemet

Derfor trekker han seg.

Avtroppende Microsoft-sjef Steve Ballmer (57) har konkludert: han vil ikke klare å endre en organisasjonskultur han selv har skapt.

– Du er ikke kjapp nok
Det er i et åpenhjertig intervju med Wall Street Journal at Ballmer er ærlig i forhold til egne prestasjoner. I intervjuet avsløres det også at Ballmer fikk klar beskjed av styret om at det haster å gjøre endringer i selskapet, endringer som er helt nødvendige for å kunne lykkes i en ny IT-virkelighet.

Ballmer skal ha svart at han var villig til å gå enda kjappere frem, men styret mista tydeligvis troen etter mange år, og fant at Ballmer ikke klarte dette.

Les også: Disse tingene gjør Windows-universet så mye bedre.

Tungt for Ballmer
Ballmer selv ser på exiten med blandede følelser. Han hevder det er det beste for Microsoft, men legger samtidig heller ikke skjul på at det er tungt å forlate selskapet han sammen med Gates bygget opp, og som har jobbet i i 33 år.

Ballmer klarte, fra han tok over Microsoft i januar 2000, å øke inntjeningen noe voldsomt, men selskapet har som kjent kommet alt for sent på mobil- og nettbrett-markedet, noe som setter hele selskapet i en farlig situasjon.

Les også: Ford-sjef kan bli Microsoft-sjef.

Ballmer: – Jeg er en del av problemet
– Kanskje er jeg et emblem av en gammel æra, og at jeg derfor må gå videre. Selv om jeg elsker alt jeg driver med, er den beste måten for Microsoft å gå inn i æra på å hente inn en ny sjef. En sjef som kan akselerere endringer, fortalte han til WSJ.

– Når alt kommer til alt, så trenger vi å bryte mønsteret, og la oss være ærlige: jeg er et mønster.

Tidligere Nokia-toppsjef Stephen Elop, Ford-sjef Alan Mulally, og Microsoft toppsjef Kevin Turner er mulige kanditater for å ta over for Steve Ballmer. Avgjørelsen vil trolig avsløres om noen måneder.

 

Kilde:
WSJ

Stikkord: ballmer, Microsoft