Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Phil Schiller og en iPhone 5 under en typisk Apple-presentasjon.

– Vi satset hele selskapet på iPhone

Apple vs. Samsung fortsetter.

Apple vil ha 380 millioner dollar (2,3 milliarder kroner) fra Samsung, bittelitt mindre enn hva de vant i første rettsrunde (410 millioner dollar – 2,5 milliarder kroner).

Men rettsaken som først startet i april 2011 ruller videre. Apple mener Samsung har stjålet deres smartmobil-ideer og gjort de til sine egne, i hovedsak i Galaxy-serien smartmobiler og nettbrett.

Det handler om penger og prestisje
Samsung? De hevder Apple bør nøye seg med 53 millioner dollar (326 millioner kroner). Men la oss la tallene ligge, det er ikke de som er mest interessant.

Det mest spennende er å få et innblikk inne på Apples kontorer rett før de viste frem iPhone for første gang i januar 2007 (i salg sommeren samme år i USA) – et produkt som for alltid endret Apple, bransjen og hvordan alle lager smartmobiler, også i dag.

Les også: Apple vant mot Samsung.

– En stor, stor risk
– Det var en gigantisk risiko, forklarte Apples Phil Schiller for retten, med klar referanse til Apples første mobil.

Schiller er Apples øverste markedsføringssjef, og mannen som presenterer nye Mac og iOS-produkter på Apples kjente pressekonferanser. Han er med andre ord en svært viktig sjef i California-selskapet.

Les også: – Apple stjal ikke teknologien.

All inn?
Han fortsatte: – Vi hadde en greie som ble sagt innad i selskapet, og det var at dette var et «satse-hele-selskapet»-produkt. Vi hadde akkurat begynt å gjøre det bra igjen med iPod, så skulle vi altså satse en haug ressurser, finansielt såvel som med mennesker, ved å lage dette produktet.

Det er jo selvsagt en åpenbar grunn til at Schiller legger frem Apples sak på denne måten, altså at iPhone kunne ha kollapset hele Apple om mobilen ikke ble en sukess, men at Apple tok en relativt stor risiko ved å lansere et så nytt produkt når de for ikke lenge siden nesten holdt på å kollapse, for så å reise seg igjen, er det nok noe sannhet i.

Følgende Samsung-produkter er innlemmet i rettsaken. Samtlige produkter er eksusive for det amerikanske markedet, bortsett fra Galaxy Tab.

* Galaxy Prevail
* Gem
* Indulge
* Infuse 4G
* Galaxy SII AT&T
* Captivate
* Continuum
* Droid Charge
* Epic 4G
* Exhibit 4G
* Galaxy Tab
* Nexus S 4G
* Replenish
* Transform

Kilde:
Cnet

Stikkord: Apple, iphone