Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Miniatyrbilder av slettede bilder gjennopstår i iOS 7.0.4 om man lagrer et gjennomsiktig .png-bilde. (Ill.: AppleInsider)

Skummel bildefeil tilbake i iOS 7.0.4

Problemer med bildesletting.

I iOS 5 var det en feil som gjorde det mulig å hente frem miniversjoner av slettede bilder som brukes for forhåndsvisning. Feilen i den gamle versjonen av OS-et ble funnet i 2012.

Snodig feil
Og nå har feilen merkelig nok funnet veien tilbake i iOS 7.0.4, en helt fersk oppdatering til Apples nettbrett og mobiler.

Oppdateringen kom i går kveld norsk tid, og retter problemer FaceTime-samtaler, og diverse annet, men introduserer også en gammel kjenning.

Slik gjøres det
Det er ikke en særlig hyggelig feil heller, ikke at noe krasjer, men har man først slettet ett eller flere bilder, er det ikke noe særlig at de kan skues i mini-format.

Heldigvis skjer ikke dette av seg selv: man er nødt til å lagre en gjennomsiktig .png-fil for å hente frem småversjoner av slettede bilder.

Apple er klar over problemet, og jobber med en løsning (7.0.5 neste uke?). Om man virkelig har lyst å slette alle miniatyrbilder, kan du gjøre det ved å få tilgang til iOS-filsystemet og manuelt rydde opp i Photo Data-mappen (mulig med tredjepartsprogramvare).
 

Kilde:
AppleInsider

Stikkord: ios